Eyal Yanilov rođen je 1959. godine, a Krav Maga je učio od osnivača Imija Lichtenfelda, čiji je najbliži asistent i učenik bio od početka 80-ih. Krav Magom se bavi od 1974. godine i trenutno je najstariji instruktor. Gospodin Eyal jedini je s najvišim rangom koji mu je dodijelio Imi (majstorski nivo 3 / ekspert nivo 8) i nositelj je jedinstvene diplome ,,Founder's diploma of excellence".

G. Eyal dugo je bio asistent u školi g. Elija Avikzara. Poslije nekog vremena, Imi ga je postavio za predsjednika odbora Krav Maga društava. Eyal je bio zadužen za pripremanje i ažuriranje nastavnog plana i programa Krav Mage. Na tom mjestu dobio je zadatak da u sustav uključi najnovija dostignuća, akumulira nova znanja te radi na prilagođavanju tehnika i primjeni najnovijih metoda treninga. Na početku 80-ih počeo je podučavati u inozemstvu. Od tada je Eyal održao brojne instruktorske tečajeve širom svijeta, pod vodstvom Izraelskog ministarstva obrazovanja. Eyal i njegovi najnapredniji učenici rade kao regionalni direktori u svojim zemljama, a ključna su snaga u širenju Krav Maga učenja po svijetu.

G. Yanilov trenutno se nalazi na funkciji predsjednika i glavnog instruktora u organizaciji Krav Maga Global. Na tim položajima zadužen je za razvoj, definiranje i širenje sustava. Eyal Yanilov diplomirao je na odjelu za trenere i instruktore Wingate Instituta za sport i fizičku kulturu, a također ima i diplomu elektroinženjera. Godinama je obučavao borce elitnih jedinica te specijalnih i antiterorističkih timova. Predavao je na koledžu za instruktore fizičkog obrazovanja.

Od ranih 80-ih Eyal obučava široku lepezu ljudi na različitim trening-seminarima i tečajevima. Obučavao je tako civile koji su željeli naučiti samoobranu, vojne i policijske jedinice, osoblje kazneno-popravnih ustavnova, specijalne jedinice, SWAT timove i druge osiguravajuće službe širom svijeta. Specijalizirao se u kvalitativnom podizanju borbenih sposobnosti i opće fizičke spreme osoblja u tim grupama. Eyalov je glavni cilj danas: obrazovanje budućih instruktora širom svijeta. Rado podržava svaku takvu inicijativu.