Što je Krav Maga?                   

Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je razvio Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyal Yanilov. Krav Magu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta. Od 2010. godine, zbog širenja sustava, a da bi se istovremeno održala kvaliteta treninga, Eyal Yanilov osniva organizaciju – Krav Maga Global. KMG je danas prepoznata kao najprofesionalnija i međunarodno aktivna Krav Maga organizacija u svijetu.

 Krav Maga je sustav samoobrane s jedinstvenim i logičnim pristupom, laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instinktivno. Zbog širokog spektra tema koje obuhvaća, Krav Maga pruža alate za neutralizaciju stresnih situacija od poslovnog i privatnog života, sve do rješenja mogućih konflikata. Neke od važnijih značajki Krav Mage jesu jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke.

Krav Maga obrađuje sljedeće teme:

 • Prevencija, izbjegavanje i sprječavanje konflikta
 • Postupanje u pregovorima i rješavanje verbalnog konflikta
 • Neutraliziranje fizičkog konflikta, napada i kontra napada prema različitim distancama, dometima, pravcima i položajima
 • Obrane od prijetnji i napada svih vrsta hladnog i vatrenog oružja
 • Obrane od nenaoružanih napada poput različitih udaraca rukama i nogama, te opasnih zahvata i držanja
 • Uporabu uobičajenih predmeta i objekata u svrhu samoobrane
 • Obrane od jednog ili više napadača
 • Zaštita druge osobe, konkretno svojih bližnjih ili drugih u opasnosti
 • Korištenje prostora za samoobranu u zatvorenim ili otvorenim prostorima; u hodniku, na stepeništu, u automobilu, javnom prijevozu
 • Pravilne reakcije na različitim podlogama poput skliskih podloga, leda, pijeska, u vodi, te kada su nam pokreti ograničeni, u stajaćem i sjedećem položaju, u pokretu, ležeći na leđima, boku ili potrbuške.
 • Mentalni trening, donošenje odluka pod stresom te profiliranje i pregovaračke taktike u kriznim situacijama

Krav Maga priprema polaznika da funkcionira u svim uvjetima i scenarijima, u svakom okruženju, ovisno od njihovih potreba, riziku s kojim se susreću i opisu radnog mjesta. Sadrži specijalni pristup, taktiku, tehniku, teme, drilove, omogućava i donosi tehnički, taktički, fizički i mentalni napredak i poboljšanje, te specifične edukacije za različite sektore.

Preuzmite svoj Krav Maga e-book

Kome su namijenjeni Krav Maga treninzi?

Treninzi Krav Maga su za sve koji žele biti (više) u formi, ojačati svoje samopouzdanje i naučiti tehnike samoobrane. Predviđeni su za osobe koji imaju slične ideje i ciljeve: naučiti obraniti sebe i/ili svoje bližnje i usput se zabaviti. Savršeno se uklapa u užurbani stil svakodnevice jer polaznika u kratkome roku može dovesti do određenog cilja. 
Glavni je cilj da treninzi Krav Maga pomognu svojim polaznicima da postignu željene ciljeve, bilo da je to snaći se u stresnim i problematičnim situacijama, smršavjeti ili ojačati. Metodika poučavanja i raznovrsni treninzi omogućuju svim polaznicima da dođu i ostvare benefite za sebe, nevezano uz dob, spol, kondicijsku spremu i prethodno znanje o borilačkim vještinama. Grupe su: mješovitegrupe za žene i grupe za djecu i tinejdžere
Uz te se grupe omogućuju edukacije namijenjene različitim tvrtkama i sektorima djelatnosti.

Pronađite najbližu dvoranu i dođite na probni trening!

RASPORED TRENINGA

Seminari, edukacije i team building 

Tokom godine naši treninzi nikada ne prestaju, a samo treniranje Krav Mage nema određenog roka trajanja. Više puta godišnje organiziramo seminare i kampove koji su sjajna prilika za stavljanje naučenih tehnika u određeni kontekst i specifičnu situaciju, ali je isto tako prilika za one koji još ne treniraju ili nisu u mogućnosti dolaziti na redovite treninge, da upoznaju Krav Maga sustav i nauče nešto novo!

Krav Maga Hrvatska pruža mogućnost organiziranja team buildinga, seminara i edukacija za različite poslovne sektore. S visokom razinom iskustva i vrhunskim instruktorima edukacije se provode kroz pokrivanje specifičnih problematika s kojom se određeni sektori susreću, poput: donošenje odluka i funkcioniranje pod pritiskom - za marketinške tvrtke, osnove samoobrane i pregovori pod prijetnjama - za djelatnike Domova zdravlja i probacijske službe, anti-bullying program - za privatne škole...


Pogledajte kako su izgledali neki od naših Krav Maga seminara za polaznike: