KAKO MOŽETE KRENUTI? 

Ako već imate sve informacije, sljedeći korak je da odaberete lokaciju i rezervirajte mjesto!


Igra kao temelj učenja

Krav maga trening temelji se na igri kao temelju učenja, što znači da sve vježbe za razvoj dječjeg mozga provodimo kroz neopterećenu atmosferu i dinamične zadatke. Upravo ovakav pristup pokazuje sjajne rezultate u napretku razvoja i usvajanju novih vještina. 
U svijetu brzih promjena i mnoštva informacija, djeca nailaze na poteškoće ukoliko uče kroz zastarjele metode ili trebaju učiti napamet - to se očituje i kroz manjak koncentracije, nezainteresiranost i stvaranje otpora prema pojmu "učenja".
Mozak najbrže usvaja informacije koje su povezane s emocijama te usvojene kroz igru i zabavu.
Je li i vama to poznato? 
Ako želimo dati jedan od najjednostavnijih dokaza za to, onda se možemo prisjetiti da i mi odrasli uvijek pamtimo stihove omiljene pjesme, ali se ne sjećamo mnogih informacija koje smo morali naučiti napamet. 

 


Treningom do razvoja samopouzdanja i sigurnosti

Na Krav Maga treningu učimo samoobranu. Što to točno znači? 
Kroz trening učimo kako prepoznati nadolazeću opasnost, u kojim situacijama možemo sebi posvjestiti da se osjećamo nelagodno i da trebamo potražiti pomoć ili zauzeti se za sebe. Djeca uče što učiniti kada nastane sukob među vršnjacima i posebno što učiniti kada je napadač znatno snažnija ili odrasla osoba. Svi ovi scenariji postavljeni su kroz iskustvene primjere ili zadatke kroz igru, kako bi djeca brže razumjela i pamtila, ali i neopterećeno usvajala refleksne reakcije pod stresom. 
Neke od tehnika i taktika koje prolazimo su: 

  • samopouzdani stav i upravljanje svojim govorom tijela
  • korištenje glasa u samoobrani
  • obrana od različitih opasnih hvatova i udaraca
  • udaračke tehnike u slučaju eskalacije
  • kako potražiti pomoć okoline i skloniti se na sigurno


Igrom do razvoja socijalnih vještina 

Djeca se susreću s brojnim izazovima odrastanja, a jedan od važnijih je svakako kako se uklopiti u okolinu, stvoriti prijateljstva, a zatim i kako se ponašati kada u svojoj okolini dožive konfliktne situacije. Svaka igra i vježba ima nekoliko benefita, tako npr. imamo igru zvanu GA-GA koja naizgled liči na običnu igru "lovice" s loptom. No upravo kroz jednostavnu igru djeca razvijaju brojne vještine: uče razvijati empatiju, pomagati drugima, brzo donositi odluke, preuzeti inicijativu ili procijeniti situaciju. 

Različite timske igre ili igre u paru, utječu na razvoj dobre komunikacije i ranih socijalnih vještina. 


Ključne godine razvoja  vještina

Složeni zadaci treninga provode se kroz zabavne poligone ili koncentracijske zadatke. Ovaj dio treninga utječe na pravilan rast i razvoj djeteta, popravlja motoričke sposobnosti poput: balansa, koordinacije, eksplozivnosti, snage, fleksibilnosti... Djeca se zabavljaju uz rekvizite koji potiču razvoj fokusa, a samo vježbanje donosi veću motivaciju za postizanjem zadanih ciljeva.

Osim fizičkog razvoja, bitan je i mentalni razvoj djeteta, a jedan od najvažnijih segmenata uspješnog odgoja je okolina s istim ciljem. Zbog toga nam je važna i komunikacija roditelj-dijete-instruktor, jer kvalitetnom međusobnom komunikacijom zajedno usmjeravamo dijete u razvoju.

pogledaj video primjer

rezerviraj mjesto 

česta pitanja

imam još pitanja