Iako je nastala za potrebe vojske, Krav Maga je svoju popularnost doživjela kroz programe za civile. Moderan svijet ne mora nužno biti percipiran kao opasno mjesto, ali ipak do izražaja dolaze učestale nasilne situacije, a žrtve postaju osobe koje takvo nešto nisu očekivale. Ljudski život, zdravlje i sigurnost nemaju cijenu. Pravo je svakoga da živi u miru, stoga je samoobrana mnogima postala nužnost.

Krav Maga je realan sustav samoobrane, baziran na znanosti i iskustvu, koji civilima pruža mogućnost da obrane sebe ili svoje bližnje u okvirima vlastitih mogućnosti. Visoko je efikasna, laka za učenje i pamćenje, logična i temeljena na prirodnim pokretima i reakcijama- počevši od tehnika, taktike i principa, pa do primjene scenarija pod stresnim i realističnim uvjetima. Ne iziskuje predznanje drugih borilačkih vještina, već je prilagođena početnicima, bez obzira na dob, spol ili fizičke predispozicije. Svi počinju kao jednaki i cilj je da kroz trening prelaze postavljene prepreke, neovisno radi li se o vlastitim ograničenjima ili zahtjevima potencijalno opasne i stresne situacije.

Trening obuhvaća tehničke, mentalne, taktičke i fizičke elemente, koriste se moderne i sofisticirane metode obuke kako bi se omogućio brz, efikasan i sveobuhvatan proces učenja. Postoje realne razlike između segmenata sustava (vojska, policija, security...), ali program za civile je osnova za sve, te iz njega proizlaze napredni specijalistički programi.

Program za civile sastoji se od programa za:

  •  muškarce i žene od 16.godine, bez obzira na predznanje

MIJEŠanE GRUPE 

  • za žene od 16. godine, bez obzira ne predznanje

ŽENE 

  • za djecu od 5 do 15 godina

KIDS & TEENS