Kako krenuti?

Nakon odabira željenog programa odaberite LOKACIJU i pratite link za online rezervaciju


 

Zašto treninzi za djecu i tinejdžere? 

 Uz stručno vodstvo Krav Maga instruktora djeca uče kako prepoznati moguće opasne ili konfliktne situacije, koji je najbolji način da ih spriječe, izbjegnu i riješe te ako je potrebno, kako se zaštititi u slučaju fizičkog kontakta. Također grade i jačaju samopouzdanje i kondicijsku spremu te razvijaju motoričke i funkcionalne sposobnosti.

Treninzi za djecu i tinejdžere provode se prema programu Kids & Teens organizacije Krav Maga Global.
Prilagođeni su za djecu od 5 do 15 godina, a provode se u manjim grupama do 15 djece.

Fizički razvoj djeteta

Treninzi samoobrane pogoduju pravilnom tjelesnom razvoju djeteta, pomažu pri regulaciji tjelesnih masnoća, jačaju kosti i mišiće, umanjuju rizik pojave dijabetesa ili prekomjerene težine kod djece. Ona djeca koja su tjelesno aktivna imaju manje problema s nesanicom i bolje se nose sa svakodnevnim tjelesnim i emocionalnim izazovima. Kroz trening djeca razvijaju fleksibilnost, snagu i izdržljivost, te popravljaju koordinaciju i motorički razvoj koji je često zapostavljen dugim sjedenjem.


Samoobrana i samopouzdanje djeteta

Krav Maga trening uči djecu prepoznati, izbjeći ili spriječiti konflikt koji se može dogoditi s vršnjacima ili pri susretu s odraslom/snažnijom osobom. Kroz trening samoobrane djeca pod vodstvom licenciranih instruktora uče obraniti sebe, ali i druge, te kako kontrolirati svoj stres i strah u opasnoj situaciji.


Zabavni trening sa trajnim benefitima

Tipičan trening za djecu omogućuje razvoj u sveukupnom pogledu života - bilo da se radi o razvoju i vježbanju koncentracije za učenje u školi; disciplini, motoričkom razvoju i kondicijskoj spremi primjerenoj za njihovu dob; o stjecanju navika pomaganja bližnjima i poštivanju starijih ili da je riječ o razvijanju pravovremene reakcije. 

Djeca kroz igru i zabavu razvijaju socijalne, mentalne i fizičke sposobnosti, a na taj način učenje prihvaćaju bez opterećenja te su rezultati vidljivi u kratkom roku.


 

Djeca kroz igru i trening:

 • savladavaju tehnike samoobrane za slučaj konfliktnih ili opasnih situacija
 • stječu samopouzdanje
 • razvijaju motoričke i funkcionalne sposobnosti
 • usvajaju zdrave životne navike
 • razvijaju koncentraciju i disciplinu
 • usvajaju socijalne vještine

Treninzi za djecu podijeljeni su u dva programa prema dobi djeteta: 

 • Krav Maga Kids za klince uzrasta 5 - 10 godina i
 • Krav Maga Teens za tinejdžere 11 - 15 godina. 
  Zajednička odlika treninga za djecu i tinejdžere je specifičan pristup razvoju djeteta primjeren dobi, spolu i različitim mogućnostima djece.

KM kondicijski benefiti
Infogram

 

 

Kids Krav Maga  (od 5 do 10 godina starosti)

Specifičnost Kids programa je učenje tehnika kroz igru i zabavu. Cilj treninga je, prije svega,

 • izgraditi osjećaj za timski rad
 • jačati zdrave životne navike
 • poboljšati samopouzdanje u ključnim godinama za razvoj djece
 • kroz igru i bez opterećenja naučiti tehnike samoobrane

Djeca se uče nositi s konfliktnim situacijama već od vrtića pa do nižih razreda osnovne škole. Treninzi uključuju osobito važne tehnike rane socijalizacije kako bi i ususret školi i novom okružju samopouzdano krenuli kroz život.

 Kako krenuti?

Nakon odabira željenog programa odaberite LOKACIJU i pratite link za online rezervaciju

Teens Krav Maga  (od 11 do  15 godina starosti)

Raznovrsni i intenzivni Teens treninzi primjereni mogućnostima djeteta rješenje su za višak energije i životnu dinamičnost specifičnu za tinejdžersku dob. Izgrađivanjem timskog okruženja, učenjem tehnika i zabavom kroz taktičke igre djeci je osigurana pozitivna atmosfera i ekipa. Osim tehnika samoobrane praktičnih za zaštitu sebe ili drugih, teensi će razviti fleksibilnost, kondiciju, motoriku tijela te uz razne vježbe poboljšati i koncentraciju koja ima bitnu ulogu u razvoju i školovanju.

 Kako krenuti?

Nakon odabira željenog programa odaberite LOKACIJU i pratite link za online rezervaciju


Krav Maga na engleskom jeziku

 Kroz trening i igru učenje je daleko lakše, brže i zabavnije.

Komuniciranjem engleskog jezika s vršnjacima djeci omogućuje brzu primjenu i usvajanje engleskog jezika u stvarnom svijetu. Krav Maga treninzi na engleskom jeziku imaju cilj potaknuti djecu na komunikaciju i upotrebu engleskog kroz interaktivne zadatke, slušanje uputa na engleskom i komunikaciju u timovima. Kroz trening djeca neće učiti gramatički segment jezika, nego upotrebu svakodnevnih izraza u razgovoru s vršnjacima.

Na Krav Maga English grupama djeca prolaze jednak opseg motoričkih vježbi, te tehnika samoobrane uobčajenog Krav Maga treninga, ali dodatno kroz igru i komunikacijske vježbe razvijaju i kognitivne sposobnosti.

Djeca u školi uče gradivo kroz ozbiljnost i jednu vrstu opterećenja jer su svjesni da sad moraju sjediti, slušati i učiti. Krav Maga trening najmanjima omogućuje zabavno usvajanje engleskog jezika kroz igru, a djeci koja imaju predznanje pruža mogućnost komunikacije sa svojim vršnjacima u neopterećenim uvjetima. Treninzi se odvijaju uz stručno vodstvo licenciranih Krav Maga Global instruktora, koji su svoju temeljnu i specijalističku edukaciju završili na engleskom jeziku.

KOME SU TRENINZI NA ENGLESKOM NAMIJENJENI?

 • Najmanjima koji će tek početi učiti engleski kroz igru i trening.
 • Teensima koji već uče engleski, ali ga žele vježbati i upotrijebiti u neopterećenoj atmosferi.
 • Djeci koja su izvorni govornici engleskog jezika.
 • Djeci koja žele dodatni benefit uz Krav Maga program samoobrane.

Trening na engleskom jeziku održava se na lokacijama Zagreb: GundulićevaMaksimir .

 Kako krenuti?

Nakon odabira željenog programa odaberite LOKACIJU i pratite link za online rezervaciju


Treninzi za djecu s poteškoćama

Treninzi za djecu s teškoćama u razvoju u Krav maga sustavu bazirani su na vježbama kroz igru koje razvijaju koordinaciju, poboljšavaju fokus i uvode disciplinu kod djece.

Specifičnost programa je usvajanje vještina u skladu sa sposobnostima i mogućnostima svakog djeteta uz individualizirani pristup.

Cilj programa je poboljšati osnovne obrasce kretanja i kondiciju, povećati motoričke sposobnosti te ispuniti djetetovu potrebu za kretanjem. Također, tijekom treninga radimo na socijalizaciji i razvoju socijalnih vještina potrebnih za razumijevanje društvenih normi. Naglasak stavljamo na razvoj samopouzdanja i samopoštovanja koji su ključni kod djece s teškoćama u razvoju.

Treninzi se održavaju na lokaciji Trnje, Zagreb.
Voditeljica grupe: Kristina Frančić,mag.pedagogije
Sve info na: [email protected]


Pročitaj i: