Treninzi za djecu i tinejdžere provode se prema programu Kids & Teens organizacije Krav Maga Global. Prilagođeni su za djecu od 5 do 15 godina, a provode se u manjim grupama do 15 djece.

Uz stručno vodstvo Krav Maga instruktora djeca uče kako prepoznati moguće opasne ili konfliktne situacije, koji je najbolji način da ih spriječe, izbjegnu i riješe te ako je potrebno, kako se zaštititi u slučaju fizičkog kontakta. Također grade i jačaju samopouzdanje i kondicijsku spremu te razvijaju motoričke i funkcionalne sposobnosti.
 

Djeca kroz igru i trening:

  • savladavaju tehnike samoobrane za slučaj konfliktnih ili opasnih situacija
  • stječu samopouzdanje
  • razvijaju motoričke i funkcionalne sposobnosti
  • usvajaju zdrave životne navike

Treninzi za djecu podijeljeni su u dva programa prema dobi djeteta: 

  • Krav Maga Kids za klince uzrasta 5 - 10 godina i
  • Krav Maga Teens za tinejdžere 11 - 15 godina. 

PRONAĐI NAJBLIŽU DVORANU

KM kondicijski benefiti
Infogram

Zašto treninzi za djecu i teenagere? 

Treninzi samoobrane pogoduju pravilnom tjelesnom razvoju djeteta, pomažu pri regulaciji tjelesnih masnoća, jačaju kosti i mišiće, umanjuju rizik pojave dijabetesa ili prekomjerene težine kod djece. Ona djeca koja su tjelesno aktivna imaju manje problema s nesanicom i bolje se nose sa svakodnevnim tjelesnim i emocionalnim izazovima. Tipičan trening samoobrane za djecu omogućuje razvoj u sveukupnom pogledu života - bilo da se radi o razvoju i vježbanju koncentracije za učenje u školi, disciplini, motoričkom razvoju i kondicijskoj spremi  primjerenoj za njihovu dob ili o stjecanju navika pomaganja bližnjima, poštivanje starijih i razvijanju svijesti o važnosti pravovremene reakcije i samopouzdanja

Dijete će naučiti zaštitit i obraniti sebe i druge od napada, razvit će izdržljivost, snagu i fleksibilnost u vrlo kratkom vremenu, a pritom će se i zabaviti uz raznovrsne igre i odličnu ekipu.

Zajednička odlika treninga za djecu i tinejdžere je specifičan pristup razvoju djeteta primjeren dobi, spolu i različitim mogućnostima djece. Uz stručno vodstvo licenciranih instruktora djeca uče tehnike samoobrane kroz razne realne te moguće scenarije kroz rekonstrukciju mogućih scenarija i opasnosti kao što su konfliktne situacije i napadi u školi ili na ulici, od vršnjaka ili puno jačih napadača.

Treninzi razvijaju svijest o važnosti pravovremene reakcije i samopouzdanja da se bez straha obrane i zatraže pomoć. 

kids pROGRAM (5-10 GOd.)    teens pROGRAM (11-15 GOD.)

 

 

Kids Krav Maga  (od 5 do 10 godina starosti)

Specifičnost Kids programa je učenje tehnika kroz igru i zabavu. Cilj treninga je, prije svega,

  • izgraditi osjećaj za timski rad
  • jačati zdrave životne navike
  • poboljšati samopouzdanje u ključnim godinama za razvoj djece
  • kroz igru i bez opterećenja naučiti tehnike samoobrane

Djeca se uče nositi s konfliktnim situacijama već od vrtića pa do nižih razreda osnovne škole. Treninzi uključuju osobito važne tehnike rane socijalizacije kako bi i ususret školi i novom okružju samopouzdano krenuli kroz život.

Teens Krav Maga  (od 11 do  15 godina starosti)

Raznovrsni i intenzivni Teens treninzi primjereni mogućnostima djeteta rješenje su za višak energije i životnu dinamičnost specifičnu za tinejdžersku dob. Izgrađivanjem timskog okruženja, učenjem tehnika i zabavom kroz taktičke igre djeci je osigurana pozitivna atmosfera i ekipa. Osim tehnika samoobrane praktičnih za zaštitu sebe ili drugih, teensi će razviti fleksibilnost, kondiciju, motoriku tijela te uz razne vježbe poboljšati i koncentraciju koja ima bitnu ulogu u razvoju i školovanju.

Pročitaj i:

Utjecaj na dijete

   propriocepcija 

   moderno dijete