Safe&Fit samo za žene Datum objave: 11.02.2017

Žene su grupa koje mogu trenirati u mješovitim grupama za odrasle, ali i u grupama Safe & Fit samo za žene.

Prije svega, Krav Maga ne razlikuje žene i muškarce u mješovitim grupama. I jedni i drugi rade prema svojim mogućnostima, onoliko koliko mogu. Nema pravila koje kaže kako će netko napredovati. Istina, često su muškarci fizički snažniji od žena. No uvijek treba imati na umu da postoje i instruktorice, dok istovremeno neki muškarci jako teško odgovaraju zahtjevima treninga. Dakle, nema pravila po tom pitanju. Treniranje u mješovitoj grupi donosi veliku prednost kod samoobrane, jer u stvarnosti nema pravilnika prema kojem će se nekakav napad dogoditi.

Safe & Fit program posebno je predviđen za naše polaznice. Ne radi se isključivo o samoobrani, već o kombinaciji vježbanja Krav Maga tehnika i kondicijskog treninga. Izvodi se u kontroliranim uvjetima i s jakim naglaskom na dizanje fizičke spremnosti. Vježbama će se polaznice osjećati „sigurno, zdravo i u dobroj formi“. Treninzi, kao i sve vježbe koje se izvode, u potpunosti su prilagođene ženskoj populaciji. Naravno, u mješovitim se grupama također ozbiljno radi na fizičkim sposobnostima, no one su procesom podučavanja integrirane u jednu cjelinu i prilagođene širem spektru polaznika.

SAFE & FIT program uz tehnike samoobrane za žene obuhvaća i neizbježni kondicijski element treninga koji je obogaćen radom s rekvizitima te vježbe u kojima se koristi težina vlastitog tijela. Vježbanjem žene stječu fizičku snagu i kondiciju potrebne za samoobranu i životnu svakodnevicu, ali i uz koordinacijske vježbe i vježbe oblikovanja dodatno grade svoje samopouzdanje osjećajući se i izgledajući dobro. Trening je koncipiran tako da - bez obzira na prethodnu fizičku spremu i znanje - kroz treniranje Krav Maga samoobrane stječete i potrebnu snagu uz vidljive fit rezultate na tijelu. Kroz treninge se i na različit način rješavate stresa učeći se suočiti s njim i kontrolirati reakcije u zadanoj situaciji. Na intenzivnom treningu uz Krav Maga tehnike i specifične vježbe oblikovanja osjećati ćete se sigurno, zdravo i u dobroj formi.

Rekviziti za oblikovanje tijela:    

  • kettlebell
  • suspenzijske trake (TRX)
  • pilates lopta
  • medicinka
  • uže za preskakanje
  • wall-ball
  • karike
  • utezi
  • foam roller

 

Najčešća pitanja o programu Safe & Fit

1.) Što je uopće Safe & Fit? 

Safe & Fit je naziv programa koji se održava unutar organizacije #KravMagaHrvatska. 
To su treninzi samoobrane za žene koji uče žene prevenciji i rješavanju napada i neugodnih situacija u svakom životnom scenariju.

2.) Što znači u svakom životnom scenariju? 

✔ Krav Maga pokriva različite situacije u kojima se možete nalaziti.

✔ Polaznice kroz trening usvajaju tehnike protiv jednog ili više napadača, naoružanog ili nenaoružanog, u stajanju, na podu, u zatvorenim i otvorenim prostorima, te kroz seminare u našoj organizaciji često iste tehnike isprobavaju u "stvarnom životu".

✔ Tako krojen program omogućava polaznicama spremnu reakciju da obrane sebe ili najbliže.

3.) Krav Maga ima i mješovite grupe, koja je razlika?

✔ #SafeandFit grupa kreće od specifičnih napada nad ženama, poput: obrana od udarca, hvatovi za kosu i ruke, gušenja, obrana od pokušaja seksualnog napada; a zatim ide k svim generalnim tehnikama. Dok će mješovite grupe kretati od generalnih tehnika koje se tiču i muškaraca i žena. Oba se programa drže službenog programa KM treninga.

✔ Oba programa imaju kondicijske elemente. 

✔ Safe & Fit uz korištenje vlastitog tijela i rekvizita (trx, kettlebell, pilates lopte, vijače,...) naglasak stavlja na izgradnji snage za samoobranu i oblikovanju tijela. Tako će žene biti spremnije za samoobranu, a pri tom se osjećati izvrsno. 

✔ mješovita grupa ima "slow fight" sparinge i hrvanja, dok ih Safe & Fit ima, ali rijeđe.

4.) "Ja sam početnica, nisam u formi niti sam se bavila borilačkim vještinama, je li Krav Maga za mene"?

✔ DA! ➡ predznanje nije potrebno, zato i postoje treninzi kako bi zajedno napredovali. Prednost KM sustava je što je prilagođen SVIMA bez obzira na dob i spol i svatko se može obraniti i zauzeti za sebe.

✔ na treninzima je odlična ekipa, i kad "padneš duhom" ne postoji situacija koju neka od nas nije doživjela, tu smo za tebe, po poznatoj izreci: SNAŽNE ŽENE SE MEĐUSOBNO PODIŽU 


5.) Gdje se održavaju treninzi?

✔ za sada nas pronađite u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru, Velikoj Gorici, Marini. Više na Raspored treninga
 

 

A što Vam poručuju naše polaznice?

..Moje tijelo jednostavno obožava tu jedinstvenu metodologiju treninga, a tehnike su doista lake i nadasve korisne za nas žene: ojačaju nas u fizičkom i psihićkom smislu. Svakako preporučam i zbog kettlebella koji je oblikovao moje tijelo koje je u najboljim godinama!" Elizabeta, Dubrovnik

,,Treniram Krav Magu jer mi podiže samopouzdanje, čini me jačom psihički i fizički, osjećam se sigurnijom na ulici, a osjećaj poslije dobrog i zahtjevnog treninga je neprocjenjiv!" Iva, Zagreb

,,Teško je ukratko objasniti što mi znači treniranje Krav Mage. Teško je dok sami ne isprobate, naročito žene, bez obzira na dob, kojima bi ovaj sustav pomogao u samoobrani u realnim životnim situacijama, a ujedno poboljšao zdravlje i postizanje željene figure. A koja žena to ne bi željela!? Preporučila bih posjet najbližem KM centru diljem Hrvatske da se uvjerite zašto je ovo sve popularnija borilačka vještina kao sto sam se i sama uvjerila trenirajući s odličnom ekipom." Elena, Split

,,Krav Maga mi je omogućila da se osjećam samopouzdano i dobro u svome tijelu." Martina, Zagreb

,,KM treniram već 2 godine i najiskrenije bih je preporučila svima! Toliko dobro koncipiran, aktivan, dinamičan, zanimljiv, fizički, istovremeno, naporan i oslobađajući trening nigdje nisam imala. Osim vrhunske kondicije i jako lijepo isklesane figure koje su posljedica kontinuiranog treniranja, povećava se i zadovoljstvo, samopoštovanje i samopouzdanje. Osobno mi je bitna i opuštena atmosfera koja je prisutna na svakom treningu jer je ekipa vrhunska! Bez obzira na razlike u godinama, stilu života,svi uživamo trenirajući zajedno!" Josipa, Split

Pročitaj i:

Partner na treningu

Propriocepcija

Kako se nositi sa stresom?

konfliktna komunikacija