Eyal Yanilov Datum objave: 20.07.2017

Eyal Yanilov KMG


Eyal Yanilov rođen je 1959. godine, a krenuo je s Krav Maga treninzima 1974. godine s Elijem Avikzarom. Eli je u to vrijeme bio jedan od vrhunskih Krav Maga instruktora. Nakon toga, Eyal je započeo svoje učenje Krav Maga izravno pod tutorstvom Grand Mastera Imi-Sde Or (Lichtenfeld), osnivačem Krav Maga. Eyal je kao učenik Krav Maga pokazao izvanredan talent, a kasnije i kao instruktor. Bio je Imijev najbliži pomoćnik od početaka 1980-ih gotovo dva desetljeća. Eyal je jedini na svijetu dobio od Imija ,,Founders Diploma of Excellence”.

Razvoj Krav Maga

Imi je predao Eyalu misiju da uskladi Krav Maga s modernim zahtjevima današnjice. Eyal je stvorio novi kurikulum koji je Krav Maga transformirao u organizirani i formalni sustav s principima akcije i jedinstvenim metodama poučavanja. Postao je glavni u Israeli Krav Maga Associations Professional Committee i o benefitima Krav Maga je educirao opću populaciju, vojsku i protuterorističke jedinice u Izraelu.

20 godina putovanja po svijetu


Eyal je posvetio svoj život širenju Krav Maga po svijetu. Započeo je s učenjem Krav Maga civilima, vojski i policiji u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 1980-ih, a u Europi sredinom 1990-ih. Godine 1981. Amerikancima je održao prvi Krav Maga Self Defense Instructors Course.

Krav Maga trening u svijetu

Zapravo je Eyal ukazao na potrebu za učenjem Krav Maga. Godine 1996. osnovao je IKMF (International Krav Maga Federation). Bio je predsjednik te Federacije i glavni instruktor pod vodstvom Grand Mastera Imija. Krav Maga se od tada širi svijetom. Eyal je osobno trenirao sve prve svjetske generacije Krav Maga instruktora u više od 40 država.
Godine 1998. Imi je umro, a Eyal je preuzeo odgovornost za vodstvo i razvoj Krav Maga po svijetu.
Godine 2001. Eyal je objavio knjigu o tome kako se obraniti od oružanog napada (,How to defend yourself against armed assault”), a napisao ju je zajedno s Grand Masterom Imijem prije nego je preminuo. Knjiga je prvi dio od serije knjiga u 3 nastavka koji su službeni i opsežni priručnik o sustavu. Prva knjiga opisuje konfliktne situacije koje uključuju oružje, a to je jedan od središnjih principa Krav Maga sustava.

Krav Maga Global

Godine 2010. Eyal je osnovao Krav Maga Global (KMG), globalnu infrastrukturu koja po svijetu širi Krav Maga u najvišim razinama treninga.
Eyal osobno nadgleda rad Krav Maga Global koji na čelu ima tim visokokvalificiranih insturktora poznatih pod nazivom Global and International Teams (GIT). Taj tim odgovoran je za edukaciju Krav Maga instruktora, ekskluzivne radionice i specijalističke tečajeve diljem svijeta. Mnoge vojne i policijske jedinice usvojile su Krav Maga kao preferirani sustav defenzivnih taktika i samoobrane. Krav Maga Global im omogućuje treninge.
Krav Maga Global ima podružnice u više od 60 država u svijetu. 

Nastavak Krav Maga naslijeđa

Eyal Yanilov i Krav Maga Global ponosni su zato što čuvaju i promoviraju autentičnu Krav Maga prema profesionalnim standardima koje je postavio Grand Master Imi.

Preuzeto s www.krav-maga.com.

World Tour 2014. godine

Godina 2014. bila je posebna jer je nastavila obilježavati važna desetljeća Krav Maga povijesti.

  • (1994.) Eyal je počeo s učenjem Krav Maga po Europi. KMG se raširio u više od 30 europskih zemalja (i više od 60 zemalja diljem svijeta).
  • (1984.) Eyal je transformirao Krav Maga iz zbira tehnika u organizirani sustav, a to je misija koju mu je Imi zadao.
  • (1974.) Otkako je Eyal započeo svoj Krav Maga trening s Imijem.
  • (1964.) Imi je otišao u vojnu mirovinu i započeo s prilagodbom Krav Maga civilnom stanovništvu.
  • (1944.) Imi je počeo s treningom Krav Maga u židovskoj ,,Hagana” organizaciji za otpor..
  • (1924.) Imi je započeo svoj trening boksa i hrvanja.