Datum objave: 16.11.2018

RASPORED POLAGANJA

Krav Maga za djecu je drugačija od Krav Maga programa za odrasle. Za djecu i tinejdžere razvijene su tehnike prilagođene njihovoj veličini, snazi i stvarnim sposobnostima, dok se istovremeno trening mijenja kako bi riješio stvarne opasnosti i konfliktne situacije s kojima se djeca i tinejdžeri suočavaju. U smislu samoobrane, naš program za djecu i tinejdžere pokriva protu-nasilničko ponašanje, opasnost od nepoznatih osoba, svijest i izbjegavanje, vještine rješavanja sukoba i mnoge druge vještine.

 

Međutim, dodatno smo usredotočeni na poboljšanje životnih vještina kao što su izgradnja povjerenja, slušanje, odlučivanje, disciplina, samopouzdanje, poštovanje, timski rad i cjelokupna kondicija i koordinacija. To su neprocjenjive vještine koje će imati koristi za djecu za ostatak života.

  

Kao i za odrasle polaznike, za djecu organiziramo dva puta godišnje polaganje za Krav Maga stupnjeve/ levele koje traje otprilike 2 sata.
 

Postavljanje ciljeva vrlo je važno u mladoj dobi, a svaki postignuti stupanj/level izgrađuje samopouzdanje i samopoštovanje kod djece.

Podučavanje i polaganje polaznika po Kids & Teens programu radi se po kurikulumu koji je podijeljen na sljedeće razine:

1. KIDS stupnjevi od 1 do 5 (preporučena dob od 5 do 7 god)

Program treninga: Fokus za ovu dobnu skupinu je razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti, razumijevanje opcija rješavanja sukoba, izgradnja dobrih navika, pomaganje drugima i razvijanje vlastite pozornosti i slušanja.
Polaganje zahtijeva: osnovne udaračke tehnike, osnovno razumijevanje pokreta u tehnikama samoobrane, pokazivanje naučenih motoričkih sposobnosti te povezivanje sadržaja s treninga.

Oprema za polaganje: Krav Maga majica, boca vode i tenisice.

2. YOUNG stupnjevi od 1 do 5 (preporučena dob od 8 do 10 god)

Program treninga: Na ovoj razini nastavljamo raditi na Krav Magi i motoričkim vještinama (ravnoteža, koordinacija, statička i dinamička snaga itd.), razvijamo vještine svijesti i pozornosti, upoznajemo se s vrijednostima kao što su disciplina, poštovanje, pomaganje / zaštita drugih, i upornost.
Polaganje zahtijeva: razumijevanje gardova u Krav Magi, širi spektar udaračkih tehnika, razumijevanje problema između vršnjaka i odrasle osobe, osnovne prevencije i tehnike samoobrane prilagođene dobi.

Oprema za polaganje: Krav Maga majica, boca vode i tenisice.

3. JUNIOR stupnjevi od 1 do 5 (preporučena dob od 11 do 13 god)

Program treninga: Baš kao i u Kids i Young, Juniori uče i razvijaju svoje Krav Maga vještine, motoričke sposobnosti, vještine pozornosti i svjesnosti. Korištenjem različitih zadataka i scenarija, djeca uče kako donijeti čvrste odluke u pogledu njihove osobne sigurnosti, te kako donositi odluke pod stresom.
Polaganje zahtijeva: sposobnost više kontranapada u što kraćem roku, povezivanje pravilnih odgovora na zadanu situaciju, rješavanje problema uz širi spektar tehnika, razumijevanje distance izmedju napadača i osobe koja se brani.

Oprema za polaganje: Krav Maga majica, rukavice, suspenzor, guma za zube, boca vode i tenisice.

4. TEENS stupnjevi od 1 do 5 (preporučena dob od 13 do 15 god)

Program treninga: Teensi se fokusiraju na izoštravanje svojih Krav Maga vještina, motoričkih vještina, pažnje i svijesti, odlučivanja i reakcija. Tehnike i taktika ovdje imaju više sličnosti s programom za odrasle, a više se scenarija koriste kako bi pomogli učenicima da bolje razumiju opasnosti u svijetu i kako donositi pravu odluku pred tim prijetnjama prema njihovoj sigurnosti.
Polaganje zahtijeva: preciznost udaraca i tehnika samoobrane, kontroliranje snage pri izvođenju tehnika, skeniranje prostora i razumijevanje gardova, pravilan odgovor na zadanu situaciju te preciznije reakcije u stresu.

Oprema za polaganje: Krav Maga majica, rukavice, suspenzor, guma za zube, boca vode i tenisice.

Svu potrebnu opremu možete kupiti i u našem WEB SHOPU

Napomena: dobna grupiranja mogu neznatno varirati među različitim centrima.

Svaka od podjela ima definiranu razinu koja se sastoji od:

 • tehničke stručnosti
 • motoričkih vještina
 • vještina pažnje
 • teorijskog znanja
 • obrazovnih vrijednosti.

S vremenom i redovitom obukom, Kids & Teens program omogućuje djeci i tinejdžerima svih dobnih skupina da stalno napreduju i dobivaju punu prednost dobro zaokruženog obrazovanja Krav Maga sustava.

Mi u KMH shvaćamo da je rad na cilju i pravi osjećaj uspjeha također vrlo važan za izgradnju karaktera i osobni razvoj koji će se nastaviti kasnije u životu.

► Za više informacija i same prijave za polaganje obratite se svom instruktoru/instruktorici

RASPORED ZIMSKOG POLAGANJA ZA DJECU U SEZONI 2018/2019

 • Zagreb, Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 1.
  08.12.2018. subota
  Djeca od 10 do 12 h, Odrasli od 12:30 do 16 h
 • Osijek, XXL fitness centar, Ivana Gundulića 62.
  16.12.2018. nedjelja
 • Split, Studentski kampus, Ul. Matice hrvatske
  22.12.2018. subota
 • Varaždin, 5 star fitness centar, Zagrebačka ul. 47
  09.12.2018. nedjelja
 • Virovitica, Ulica Stanka Vraza 36.
  siječanj 2019.

 

Možda će ti biti zanimljivo pročitati i :

KOORDINACIJA   MODERNO DIJETE