Međunarodni dan prava djeteta Datum objave: 16.11.2016

20. studenoga obilježava se kao dan sjećanja kada je Skupština UN-a usvojila Deklaraciju o pravima djeteta (1959.) pa trideset godina kasnije Konvenciju o pravima djeteta (1989.). Zato se taj datum usvojio i za obilježavanje Međunarodnog dana prava djeteta

Međunarodni dan djeteta obilježava se diljem svijeta i ima cilj osvijestiti javnost o potrebi zaštite djece od nasilja, različitih oblika diskriminacije, prekovremenog rada u izuzetno opasnim okolnostima te im se omogućilo obrazovanje. UNICEF (United Nations International Children’s Emergency Fund) međunarodni je fond za djecu koji skrbi o kvaliteti životnog standarda djece i omladine. Financira se u cijelosti dobrovoljnim prilozima vlada i fondacija, tvrtki i građana. Brojne osobe iz javnog života pomažu rad UNICEF-a kao veleposlanici dobre volje. Veleposlanici za Hrvatsku su Zlatan Stipišić - Gibonni, Bojana Gregorić, Maja Vučić i Slaven Bilić.

Povodom Međunarodnog dana prava djeteta, Krav Maga poziva dječake i djevojčice na tjedan dana treninga u dvoranama diljem Republike Hrvatske.

Na čemu je zapravo naglasak treninga s klincima?

Predočiti realno moguće situacije i pomoći im da iskušaju sljedeće: 

  • prevencija i bijeg
  • smirivanje situacije
  • odgurivanje napadača
  • obrane protiv vršnjačkih napada
  • obrane protiv napada odraslih nasilnika 

Otkrijte kakva je razlika između tehnika koje uče odrasli i koje uče mlađa djeca i školarci. 

Iskoristite dva treninga bez obveze i iskušajte neke od tehnika samoobrane. Pronađite najbližu dvoranu na linku, dođite, isprobajte trening, upoznajte se s okolinom, instruktorom i polaznicima.

Kristina Pavoković, instruktorica Krav Maga centar Zagreb