Izlet na Paklenicu Datum objave: 17.11.2016

Taman kad ljude koji nas prate prevarimo da pomisle kako ništa osim treninga ne radimo, uvijek nam užitak predstavlja podsjetiti vas koliko smo vremena u proteklom periodu podijelili s našim polaznicima. Prošlog je vikenda završila prva faza treninga na streljani, kao i besplatnog druženja na ulazu u sljemenski tunel. Odradio se izlet na Paklenicu, ali i zanimljivi trening-seminar na Velesajmu.

Od polovice listopada, gotovo smo svaki vikend imali seminare za polaznike na streljani. Jedinu subotu i nedjelju kad nismo bili tamo, u tijeku je bila VIP protection obuka koju su naši instruktori vodili u organizaciji AKD Zaštite. Program je bio podijeljen u dva dijela, od čega su oba bila prilagođena civilima, ali različita po stupnju zahtjevnosti. Na njima smo ih učili kako pravilno koristiti vatreno oružje, s apsolutnim naglaskom na sigurnosti. Vježbali su:

  • rastavljanje i sastavljanje oružja
  • otklanjanje grešaka i zastoja
  • pucanje u mirovanju i u kretanju
  • snalaženje kroz improvizirani poligon

Istovremeno, dio je instruktora odvojio vrijeme da polaznicima s višim stupnjevima pokaže što je abseiling ili rappel. Radi se o kontroliranom spuštanju s užetom po vertikali. Pritom smo koristili profesionalnu opremu, usluge našeg kolege s golemim iskustvom u planinarenju i prekrasne jesenske vikende. Ne treba ni govoriti kako su brojni prolaznici na putu za Sljeme u čudu gledali naše polaznike kako se bore sa svojim urođenim strahovima.

Dakako, bez obzira na aktivnost, svi su otišli svojim domovima živi i zdravi, bez ozljeda, ali bogatiji za nova iskustva. Iskreno se nadamo da svi sudionici na ova događanja koja smo organizirali gledaju kao dobro iskorišteno vrijeme.

Kolege instruktori iz Slavonije i Dalmacije odveli su svoje polaznike na izlet na Paklenicu i isto tako poslali nama fotografije i podijelili s nama dijelić te krasne planinske atmosfere.

Kako smo rekli, prva faza je završila, nešto će se nastaviti iza Nove godine, nešto na proljeće, a između toga treniramo u dvoranama. Prošao je i novi val testiranja u svim Centrima u Hrvatskoj. Odrađen je i Response Weekendu u šestom paviljonu Zagrebačkog velesajma. Trodnevni trening kamp, prvi tog tipa koji su vodili domaći instruktori, sigurno su neki pametno iskoristili kao dobru priliku za nova pozitivna iskustva i druženja.

Pročitaj i:

Response weekend

Military Survival KM Camp

KM ljetni kamp