Datum objave: 14.12.2017

Prošlu subotu osim testiranja, na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održan je i Simpozij školski sport na kojem je sudjelovala i Krav Maga Hrvatska.

6. Simpozij u nizu i po broju sudionika, najveći stručni skup učitelja i profesora tjelesne i zdravstvene kulture u Republici Hrvatskoj, održan je na temu: "Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost učenika".
 

Instruktorica Irena Hranjec održala je predavanje na temu "Razvoj djece kroz Krav Maga trening", a instruktor Hrvoje Đurinski i naši Krav Maga Kids&Teens odradili su demo trening te predstavili Krav Maga svim prisutnima.

Cilj ovog praktičnog predavanja bio je prezentirati Krav Maga način rada s djecom i koje benefite ova aktivnost donosi. 

Sudionici simpozija vidjeli su konkretne vježbe koje integriraju djecu u društvo, tehnike podizanja samopouzdanja kroz fizičku aktivnost, igre koje pomažu prepoznati i usmjeriti karakterni rast djece u različitoj dobi, te tehnike samoobrane i preventivna ponašanja. Pokazalismo odgojne smjernice koje potičemo kada je riječ o nasilju: kako prevenirati nasilna ponašanja i kako se nositi sa sukobom među vršnjacima ili s odraslima, te koliko je od iznimne važnosti komunikacija s djetetom,roditeljima, profesorima/učiteljima i instruktorima.


          

Hvala svima koji su s oduševljenjem podržali naše predavanje i veselimo se budućim suradnjama!