Datum objave: 10.07.2023

Response Kids & Parents donosi ONLINE predavanje za roditelje.
U suradnji s Glorijom Peranić, certificiranom edukatoricom roditelja, donosimo zoom predavanje "Kako postaviti granice u odgoju?".

Postavljanje granica

Tema granica se izdvaja kao jedan od najvećih odgojnih izazova modernog roditeljstva. Ono zašto je baš danas važno govoriti o granicama u odgoju je činjenica da se suvremeni odgoj često pogrešno interpretira kao popustljiv odgoj.
Tako su brojni roditelji zbunjeni u tome: trebaju li postavljati granice ili time ograničavaju djetetovu slobodu?

S druge strane na našim je prostorima još uvijek vrlo prisutan utjecaj tradicionalnog odgoja koji zastupa pogrešno postavljene granice (kazne, zastrašivanje djeteta, ucjenjivanje…).

Ovo predavanje temelji se na postavci da su djeci apsolutno potrebne granice, ali način na koji postavljamo te granice čini presudne razlike u našem odnosu i djetetovoj slici o sebi koja ga prati za cijeli život.

“Dobre” granice, odnosno pravilne granice znače da su kratkoročno učinkovite (čime olakšavate svoju roditeljsku svakodnevicu), a dugoročno čuvaju djetetov integritet i vaš međusobni odnos.


Kroz online predavanje učimo:

  • Najveće greške koje činimo kod postavljanja granica.
  • Zašto djeca žele granice?
  • Ispituju li djeca naše granice i kako u skladu s time reagirati?
  • 10 pravila za postavljanje dobrih granica u odgoju.
  • Dodatak: Pitanja i primjeri.

Detalji i prijave:

Predavanje je sadržajno prilagođeno roditeljima djece u dobi 2-9 godina te će biti potkrijepljeno primjerima radi lakšeg razumijevanja. Na kraju predavanja predviđeno je vrijeme za pitanja sudionika.

  • Online predavanje održava se 10.09. u 16h
  • Roditelji Krav Maga polaznika i Krav Maga odrasli polaznici ostvaruju -20% popusta - zatražite kod ovdje.
  • Za praćenje predavanja, potrebno je spajanje online na računalo, tablet ili mobitel te je dovoljno kliknuti link koji ćete dobiti uz potvrdu rezervacije. Ne zaboravite dozvoliti zvuk pri spajanju :) 
  • Regularna cijena: 43,80eur

prijavi se


Glorija Peranić: 

Glorija je na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, stekla zvanje "Magistra Edukacijske rehabilitacije".
Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci stekla je zvanje "Prvostupnica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja".

Pri američkom udruženju „Positive Discipline“ položila je certifikat za edukatora roditelja i time postala prva Međunarodno certificirana edukatorica roditelja po principima Pozitivne discipline u Hrvatskoj.

Edukantica je četverogodišnje Dječje i adolescentne integrativne psihoterapije pri Institutu D.O.M. u Zagrebu.
Stručnu praksu je odradila u Centru izvrsnosti "Together To Go" u Milanu.

Provodila je individualne terapije s djecom s TUR pri Kabinetu za edukacijsko-rehabilitacijsku podršku “Sinapsus” u Zagrebu. 

-"Po završetku studija i prvim iskustvima individualnog i grupnog rada s djecom, došla sam do zaključka da ako želim dati maksimalan mogući doprinos djeci, trebam prenijeti tehnike pravilnog odgojnog pristupa njihovim roditeljima."