Datum objave: 09.11.2020

Vrijeme čitanja: 2min

Grupni treninzi

Grupni treninzi su najčešći i najpopularniji format treninga u našim centrima. Prednosti treninga u grupi su mnogostruke. Osim samog razvoja vještina samoobrane imaju i niz sekundarnih pozitivnih efekata na polaznika:

  • Obzirom da su termini grupnih treninga fiksno određeni tijekom godine od polaznika zahtijevaju razvoj organiziranosti, discipline i odgovornosti kako bi mogli redovito pohađati treninge.
  • Pozitivni karakter grupnih treninga je i sklapanje novih kolegijalnih i prijateljskih veza, koje često završe i s druženjima van naših dvorana. S obzirom da su naši polaznici različitih profila i profesija, razvijaju se i socijalne i komunikacijske vještine prilikom treninga. Također stariji polaznici su uvijek spremni pomoći novim i manje iskusnim polaznicima u savladavanju novih problema na njihovom Krav Maga putu što ujedno predstavlja jednu od temeljnih ljudskih kvaliteta. 
  • Grupni treninzi su idealni za usavršavanje scenarija samoobrane kada je riječ o višestrukim napadačima, što nam ujedno pruža i mogućnost razvoja svojih vještina na napadačima različite visine, snage i spremnosti.


Naravno da grupni treninzi imaju i svojih nedostataka. Jedan od njih je da je pristup treningu temeljen na grupi, a nije individualan. Također, sami termini su fiksni, što ponekad zna predstavljati problem polaznicima koji npr. rade u smjenama. No ti svi nedostatci često budu zanemareni kada vas energija grupe motivira da date na treningu svoj maksimum.

Individualni treninzi 

Individualni treninzi predstavljaju drugi format u našim centrima po učestalosti.

  • Prednost individualnih treninga je prvenstveno u tome što su u potpunosti prilagođeni profilu, željama i sposobnostima polaznika. Samim time najbrži napredak kako u tehničko-taktičkom smislu, tako i u kondicijskom pogledu vidljiv je upravo u ovakvom pristupu treningu.
  • Termini individualnih treninga nisu fiksni, nego ih je moguće prilagoditi mogućnostima polaznika, što je idealno za polaznike koji nemaju fiksno radno vrijeme ili obaveze.


Najveći nedostatak individualnih treninga je prvenstveno motivacijski aspekt s obzirom da nema grupe kolega i prijatelja koja bi vas motivirala na treninge kada nastupi zasićenje. Naravno jedan od načina da to savladate je kombinacija individualnih i grupnih treninga koja često daje najbolje rezultate kako u motivacijskom pogledu tako i u pogledu savladavanja kvalitetne tehnike i postizanje optimalne fizičke spremnosti.

"Kombinacija individualnih i grupnih treninga daje najbolje rezultate kako u motivacijskom pogledu tako i u pogledu savladavanja kvalitetne tehnike i postizanje optimalne fizičke spremnosti."

Online treninzi

Online treninzi mogu biti u obliku individualnog pristupa uživo ili video materijala pripremljenih za polaznike.
Video treninzi su format koji je prvenstveno zamišljen za redovite polaznike u svrhu održavanja postignutog stupnja uvježbanosti ili za podizanje uvježbanosti određenih elemenata Krav Maga tehnika. Pogodan je za polaznike grupnih ili individualnih treninga u periodima kada zbog obaveza polaznik nije u mogućnosti pristupiti standardnom treningu. Najveća prednost video formata treninga je što zbog modernih tehnologija trening može biti odrađen na daljinu u vlastitom prostoru. A najveći nedostatak je otežana direktna povratna informacija na pozitivne i negativne elemente tijekom treninga.

 

Tomislav Habulin, instruktor Krav Maga Hrvatska, Expert 2


Treninzi su prilagođeni dječjoj dobi (već od 5 godina) do odraslih, neovisno o predznanju, kondiciji i spremnosti.
*Grupni treninzi održavaju se s ograničenim brojem polaznika, sukladno epidemiološkim smjernicama i preporukama.
ODABERI SVOJ NAČIN TRENINGA:

grupnI TRENINZI 

individualni treninzi 

Pogledaj video materijale

Pogledaj i: