Datum objave: 08.03.2016

Posljednjih 12 mjeseci protekli su u znaku novih instruktora. KMH obitelj postala je bogatija za velik broj novih stručnjaka pa je sasvim normalno da je upravo njihov rad obilježio godinu na zalasku. S obzirom na to da se velik broj polaznika prijavio i izašao na testiranja i sjajne rezultate na njima, novi su instruktori dokazali da s razlogom imaju svoje prestižne licence.

Krajem 2012. godine održan je prvi GIC (General Instructors Course) u Zagrebu. Sudjelovalo je više od 20 kandidata za instruktore iz Hrvatske i drugih zemalja, a obuku je vodio Moran Laskov uz asistenciju vodećih domaćih eksperata. Time je, na neki način, počelo novo razdoblje za KMH.

Protekla je godina zabilježena otvaranjem novih centara u Hrvatskoj. Sve više i više novih polaznika dolazi trenirati u našim dvoranama. Također, pred nekoliko mjeseci dobili smo još dvoje novih instruktora koji su obuku uspješno prošli u Beogradu. Krav Maga Hrvatska svoje bogatstvo mjeri najviše rastom ugleda jedne od najboljih KM organizacija u svijetu. To je i sam Eyal potvrdio na ovogodišnoj konvenciji voditelja federacija u Izraelu. Dakako da su tomu, uz postojeće, najviše doprinijeli i novi instruktori.

Održani su kampovi i brojni seminari. U svega godinu dana, čak je triput Eyal Yanilov dolazio u Hrvatsku. Prvo u Zadru krajem 2012. godine. U svibnju je u Zagrebu održan G Camp kojeg su vodili Ze'ev Cohen i Eyal, jedina dva master levela u KMG-u. Takvo nešto se rijetko događa, čak i u bogatijim zemljama od naše. Ni KMG World Tour 2014 nije nas zaobišao. Na svakom od navedenih događanja organizirani su updateovi i testiranja za instruktore i polaznike s visokim Krav Maga stupnjevima.

Osim toga, naši su polaznici imali prilike iskusiti treninge u raznolikim uvjetima. U javnom prijevozu u Dubrovniku i Rijeci, u bazenu u Delnicama i Zagrebu, u kafićima i noćnim klubovima u Rijeci i Zagrebu. Polaznicima je možda bilo najzanimljivije iskusiti trening na streljani, a takvih je bilo nekoliko. Odradili su se instruktorski treninzi u Zagrebu, seminari na otvorenom u Rijeci... Održano je nekoliko seminara zaštite druge osobe. Održan je seminar i u Splitu, a najveći je u veljači organizirao KM centar Zagreb, tradicionalno na Velesajmu. Lokacija odabrana najviše zbog prostora pokazala se premalenom u nekoliko navrata.

Tamo je i uzastopno drugu godinu održan besplatan seminar samoobrane za žene. Godine 2012. povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Ponosno možemo reći tradicionalno održavanje tog seminara. Još je važnije naglasiti da su seminar takve tematike uspješno održali i drugi centri. Lokalni mediji popratili su onaj u Zadru. Održana je i obuka za tjelohranitelje u suradnji AKD Zaštite i KMH na kojoj je sudjelovalo nekoliko naših instruktora. Voditelji su bili instruktori direktor KMH Marijan Škiljić i Kristijan Družeta, najbolji tjelohranitelj u Hrvatskoj.

Svi su centri zabilježili rast u protekloj godini, stoga nikoga nećemo isticati i hvaliti. Krav Maga Hrvatska jaka je onoliko koliko su jaki naši pojedini centri. Na tom smo području postavili standard koji moramo održati i sljedeće godine. Uz Vašu pomoć. I za kraj, hvala vam svima što pratite naš rad, što surađujete s nama i pružate nam povjerenje.