Datum objave: 18.04.2024

Mogu li se obraniti od snažnijeg napadača? Što ako imam samo jednu priliku za reakciju? Kako ću znati kada reagirati i koje tehnike iskoristiti?

 

Svaki konflikt, odnosno svaki napad, ima svoju dinamiku. On može biti brz i iznenadan, a može se razviti i kao tzv. puzajući proces. U oba slučaja postoje trenutci i situacije koje su najpogodnije za našu reakciju. Zovemo iz triggeri. 

 women response

Kada razmišljamo o fizičkim napadima, uglavnom pomislimo na maskirane napadače koji čekaju u mračnim ulicama.
To zaista i može biti jedna od situacija, no statistički su najčešći napadi koji započinju verbalnom komunikacijom i s određene distance, dok sama dinamika eskalira postepeno.

Takve situacije zovemo PUZAJUĆI PROCESI, jer se konflikt razvija gotovo neprimjetno, sve do trenutka kada je znatno eskalirao i traži od nas fizičku samoobranu.

Kako ćemo prepoznati razliku između ljubaznosti i “otrovne” ljubaznosti? Kad je dodir uobičajena gesta, a kad priprema za napad?

Bez obzira na izgovorene riječi, tijelo priča svoju priču. Upravo zbog toga važno je razumjeti govor tijela i pozicioniranje napadača, tj: kako drži ruke, što fokusira pogledom, koja mu je pozicija stopala... a prema tome i primijeniti što mi možemo učiniti da bismo u toj situaciji preuzele kontrolu.

Nama je u cilju prepoznati te znakove prije nego situacija eskalira, ali još važnije: želimo naučiti kada točno reagirati, odnosno u kojem trenutku donijeti odluku da je krajnje vrijeme za reakciju; te na koncu koja je reakcija primjerena. 
Neke od triggera možemo osjetiti na intutivnoj razini, ali da bi mogli adekvatno reagirati - moramo ih znati prepoznati i razumijeti. 

Na ovom trening-seminaru učit ćemo:

  • prepoznati prediktore napada, tj. koji nam znakovi govore da će sukob eskalirati
  • procijeniti pogodno vrijeme za reakciju, tj. kako točno znati kada se moram početi braniti
  • donijeti odluku i adekvatno reagirati
  • kako kontrolirati vlastite reakcije
  • neutralizirati napade i primijeniti samoobranu, tj. koja su rješenja najefektivnija

Termin, cijena i prijave:

  • Za prijavu nije potrebno predznanje niti kondicija.
  • Vrijeme i mjesto održavanja: subota, 25.05.2024. od 10:30-12:30h, na Zagrebačkom Velesajmu, paviljon 6/1.kat
  • Cijena: regularna cijena je 50€, a polaznice koje su već bile na WR seminarima ili su trenutno aktivne članice Krav Maga Hrvatske ostvaruju -20% popusta (kod za popust zatražite OVDJE).
  • Seminar će biti medijski popraćen za potrebe Krav Maga Hrvatske te sudjelovanjem pristajete na ove uvjete.
  • Za trening je potrebna udobna odjeća i boca vode, a treniramo bose ili u čarapama.

rezerviraj mjesto

 

Pogledaj video s prošlog seminara


Imaš još pitanja ili ne stigneš na ovaj događaj, ali te  zanimaju sljedeći seminari?

Javi se na: [email protected]