Datum objave: 23.03.2019

Ožujak je mjesec u kojem slavimo što smo žene, baš takve kakve jesmo: ponosne na svoje sposobnosti, spremne na zahtjevne zadatke i ovisne o novim izazovima. 

Susretanje s vatrenim oružjem i učenje rukovanja njime, već je samo po sebi veliki izazov. 
Zato je seminar na streljani zahtjevao maksimalnu koncentriranost, a naše su polaznice odlično pokazale svoje sposobnosti i prednosti ženskog "multitaskinga". Kroz dva vikenda, četrdeset i jedna polaznica s nekoliko zagrebačkih lokacija, prošla je naš novi "WOMEN RESPONSE" događaj posvećen ženama.
 

Što smo radili na streljani?
 

Razvijanje fokusa  i preciznosti - razvijanje fokusa kreće već od ciljanja s jednim ili dva oka i gađanje u različite točke mete. Fokusiramo, doslovno, naš vid i prilagođavamo ga pucanju, a pri tome i fokusiramo svoje misli i koncentraciju na smireno i precizno ciljanje. Nakon statičkog gađanja polaznice su probale pucanje u kretanju, pa smo tako zadatak pogodka u metu isprobale i u težim okolnostima. 

✔ Smiriti disanje. Mirne ruke. Dobro naciljati. Brzo i ujednačeno kretanje. Precizno gađanje. - RIJEŠENO ✔
 

Donošenje teških odluka u kratkom vremenu - tko bi rekao da baloni mogu služiti za ikoju drugu namjeru osim rođendana i sličnih slavlja?  Mi smo im, ipak, pronašli jednu posebnu ulogu na našem seminaru. Naime polaznice su imale zadatak gađati različite oblike, veličine i boje balona s ograničenim brojem metaka i u ograničenom vremenu. 

A zadatak izgleda ovako: na metama se nalazi nekoliko balona plave, nekoliko žute, nekoliko crvene boje...itd. 
Na crti se nalaze dvije do tri polaznice spremne gađati. Ako instruktor kaže plava boja, na tebi je odluka želiš li gađati veći balon plave boje (ali njega će svi gađati, pa je veća vjerojatnost da ga nećeš baš ti pogoditi) ili ćeš gađati manji balon koji je teže pogoditi (možda nećeš pogoditi i ostat ćeš bez metaka). Koju odluku donijeti? Koji balon bi vi gađali?

✔ Razmišljaj mudro. Razmišljaj brzo. Budi precizna. Pogodi. - RIJEŠENO ✔
 


Od nesigurnog, ali znatiželjnog koraka pri ulasku u streljanu - do hrabrog i osnaženog osmijeha pri izlazu iz streljane. O tome je riječ kada govorimo o "Women response" programu za žene! Otkrivanje vlastitih mogućnosti, usvajanje novih vještina i krajnji rezultat: ponos na samu sebe! 

Drage naše polaznice, prvi trening seminar je iza nas i mi smo ponosni na vas! 
Jeste li spremne za sljedeći?

  

   

Voditelj trening seminara: Marijan Škiljić
Autorica i voditeljica Women Response programa: Irena Isomura

Saznaj više o programu za žene Women Response