Datum objave: 23.03.2023

Postoje situacije kada nam udaljavanje nije opcija, a deeskalaciju je nemoguće postići osim ako preuzmemo inicijativu. To mogu biti trenutci kada trebamo organizirati svoj radni tim u kratkom vremenu, pružiti prvu pomoć ili se umiješati u sukob kako bi zaštitili svoju bližnju osobu. Novi seminar donosi metode kako preuzeti inicijativu, kako aktivirati druge ljude na reakciju te kako davati jasne upute pod stresom.

Take the lead

Kada nastupi stresna situacija, skraćeno je vrijeme donošenja odluke. Tijelo reagira instinktivno, a naše procjene, odluke i upute moraju biti brze i jasne. Takve situacije mogu biti u različitim scenarijima:
kada na poslu moramo brzo okupiti tim i dati im jasne zadatke; kada trebamo pružiti prvu pomoć i treba nam asistencija; kada se dogodi sukob u koji se moramo umiješati ili se dogode prirodne katastrofe te moramo jasnim uputama evakuirati bližnje.

  • Odaberi pravu osobu za zadatak

Da bismo dobili pomoć koju želimo, potrebno je odabrati osobu koja je spremna i sposobna izvršiti traženi zadatak. Kroz trening učimo prepoznati "alphu" među grupom koja nam može pomoći deeskalirati scenarij. 
Učimo neverbalne i verbalne znakove osoba koje u spremne preuzeti inicijativu.

  • Budi "team leader" u davanju uputa

Informacije koje želimo prenijeti, ponekada nisu jednake kao informacije koje je druga osoba razumjela. Kada nastupi stres nemamo mnogo vremena za objašnjavanje i komunikaciju, a odluke se trebaju donijeti što brže. Kroz seminar učimo davati jasne upute i metode kako provjeriti što je osoba zapravo razumjela. Učimo prepoznati je li naša informacija dostavljena na željeni način.

  • Preuzmi kontrolu i upravljaj postupkom

Svaka osoba reagira drugačije kada je pod stresom, no možemo pronaći zajednički nazivnik učestalih reakcija. Kroz trening-seminar učimo kako potaknuti i aktivirati suradnike koji nam trebaju pomoći; kako kontrolirati grupu ljudi; kako pomoći osobama koje su u stanju panike i ne mogu donositi odluke

  • Zaštiti bližnju osobu i neutraliziraj napadača

Kako bismo zaštitili treću osobu moramo biti spremne postati glavni akteri u sukobu. Neovisno je li riječ o djetetu, slabijoj osobi ili osobi koja je ostala "smrznuta" pa ne može reagirati sama - u takvim trenutcima odgovornost neutralizacije ostaje na nama. Kroz trening učimo Krav Maga tehnike zaštite treće osobe i neutralizacije napadača. 


Termin, cijena i prijave:

  • Trening-seminar se održava na Zagrebačkom Velesajmu, Avenija Dubrovnik 15
  • Subota 22.04.2023. od 16 do 18h
  • Za trening je potrebna udobna odjeća i boca vode, a ukoliko imate opremu za KM trening možete ju ponijeti 
  • Women Response seminari mogu biti medijski zastupljeni za potrebe Krav Maga Hrvatske
  • Cijena: 50 eur
    Za polaznice Krav Maga treninga te redovite polaznice Women Response seminara, odobravamo popust -20%
    Zatraži kod za popust ovdje.

prijavi se

imam još pitanja