Datum objave: 03.05.2019

Još jedan Women Response događaj je iza nas, a ovoga puta žene su naučile kako koristiti: suzavac, torbu, ključeve i ostale predmete za samoobranu! U realnom scenariju, te na pravom "RedMan" napadaču, oslobodile su se straha i naučile reagirati kada je riječ o neugodnim situacijama.

Suzavac? -pa to samo stisnete i to je to! Zar nije tako? 
Probali smo i... pa i nije baš tako lako! Kao i svako sredstvo za samoobranu suzavac je predmet koji nam može pomoći ukoliko ga znamo pravilno iskoristiti. Kako držati pravilno suzavac? Možemo li zahvatiti i sebe? Koliko dugo suzavac djeluje i kako ga najbolje iskoristiti? Sve su ovo pitanja na koje smo odgovorili prošlu subotu. 

Pod vodstvom instruktorice Irene Isomura, još jedan u nizu Women Response seminara, u subotu je dvoranu ispunio smijehom i pravom "fighting" atmosferom naših polaznica. Žene su saznale koliko je zahtjevno ostati koncentrirana i pravilno reagirati kada je riječ o puno snažnijem napadaču, a koliko snažno jedna žena može udariti kada je odlučna - iskusio je naš "RedMan" napadač, instruktor Hrvoje Đurinski.

Što smo naučili:

  • Ljudski mozak teško prepoznaje "puzajuće" procese, a napadači koji planiraju napad pristupaju planski i postepeno, takvim postupkom je ponekad vrlo teško prepoznati namjeru. Naučili smo prepoznati na vrijeme potencijalni konflikt i reagirati odmah na početku situacije ✔
  • iskoristiti taktiku, te pritom onemogućiti bijeg napadača i pravilno se pozicionirati ✔
  • preuzeti kontrolu uz pomoć specifičnih predmeta koji su pri ruci, te koje su prednosti i mane suzavca ✔
  • iskoristiti Krav Maga tehnike i neutralizirati situaciju ✔

Dojmovi polaznica:

"Saznala sam bitnu činjenicu da suzavac mora biti pri ruci te kako ga koristiti, ali i da se ne mogu osloniti samo na njega nego i nužno na tehniku! Svidjela mi se atmosfera seminara i tempo kojim smo radili, a svakako i nove taktike preventivnog ponašanja. Super organizirano i dobro objašnjeno..."

Tamara - Krav Maga Zagreb, Velesajam

Atmosfera je bila prekrasna, a seminar odlična prilika za suočavanje sa stvarnim situacijama. Irena, hvala za savjete, a Hrvoje oprosti za udarce!

Antica Baković - Krav Maga Zagreb, Kvatrić

Izuzetno sam zadovoljna samim seminarom te mi se najviše sviđa pristup u održavanju radionice. U budućnosti će mi koristiti svi dijelovi koje sam naučila! Atmosfera na radionici je bila vrlo opuštena i ugodna, a instruktorica je vrlo stručna, ljubazna, otvorena i spremna saslušati.
P.S. jos jednom moje isprike "RED MANU"! 

Sanja Lambrix - Krav Maga Velika Gorica

Odlično, sažeto, ciljano i primjenjivo.
Ugodno sam se iznenadila kako ste nam predočili svakodnevne potencijalne i opasne situacije, kojih nismo svjesni. Naglasili kontekst, i time tehnike koje redovito vježbam, učinili shvatljivima i razumljivima.
Odgovorili ste na pitanje: „Zašto to (određeni udarac, tehnika, vježba), na čemu trener inzistira na redovnim treninzima, moram vježbati?“ Vidimo se i na budućim druženjima!

Ana Obradović - Krav Maga Zagreb,Trnje

Već sam navikla na visoku motiviranost, predanost i profesionalnost s kojom odrađujete seminare, no ono što me svakako svaki puta ponovo oduševi - to su visoki standardi kojih se držite. Nakon više od 2 i pol godine treniranja u Krav Maga sustavu, vidim da još uvijek ima puno prostora za napredak i specijalizaciju, što smo na seminaru i dobili. Specifične taktike i tehnike vezane za nasilje koje se događa ženama svakako mi daju određenu višu dozu sigurnosti u svakodnevnom životu. To je zapravo onaj najvažniji dio samoobrane - prevencija i kako izbjeći potencijalno opasne situacije. Veselim se idućem seminaru! 

Emilija Stručić - Krav Maga Varaždin

Zabavan, ugodan i poučan seminar. Osvijestila sam koliko su neke moje reakcije nelogične i pogrešne. Naučila sam promatrati situaciju i što mi sve može pomoći, a sve u odličnoj atmosferi!

Dobrila Zvonimira Paulić - Krav Maga Zagreb, Maksimir

Galerija slika