Datum objave: 12.01.2023

Verbalna samoobrana je jedna od osnovnih vještina koja je potrebna da naučimo postaviti i iskazati vlastite granice.


Jesi ikada doživjela da u mislima apsolutno znaš kako bi reagirala, poznate su ti tehnike samoobrane i kako bi trebala reagirati pod stresom, ali kada nastupi takav scenarij kao da ostaneš bez riječi?

Puzajući procesi vs. "a trebala sam učiniti..."

Kada sugovornik viče na nas i pristupa agresivno, onda i mi imamo "opravdanje" da uzvratimo reakciju istom mjerom.

No što ako je sugovornik ljubazan, a napadan? Što ako ova komunikacija i geste prelaze razinu mojeg komfora, a u meni "zvone alarmi"  da se maknem iz tog scenarija? 
Takve situacije zovemo slow process napadima, tj. puzajući procesi i iznimno je teško da same sebi osvjestimo granicu, donesemo dobru odluku i samopouzdano se zauzmemo za sebe. Kada susretnemo "puzajuće procese" često se ne snađemo u trenutku, a rješenja se tek kasnije sjetimo... 

Postavljanjem jasnih granica komuniciramo svoje mišljenje i potrebe, zauzimamo se za sebe i  suočavamo s neugodnim situacijama samopouzdano.


Razumijevanje i kontrola vlastitih reakcija

Građa živčanog sustava i iskustva koje smo tijekom života imali uvjetuju naše reakcije u stresnim situacijama. Kroz seminar ćemo upoznati vlastite reakcije kroz akutne, ali i kronično stresne događaje s kojima se susrećemo. 
U nama je aktivan autonomni živčani sustav koji nas želi zaštititi, ali obzirom da je modificiran prethodnim iskustvima ponekad ne reagira optimalno u odnosu na situaciju u kojoj se nalazimo.

Da bismo mogli adekvatno reagirati važno je živčani sustav vratiti u balans te naučiti i prakticirati vještine samozaštite i asertivnosti kako na fizičkoj tako i na psihičkoj razini.


Postavljanje granica

Neovisno susrećeš li se s neugodnim kolegom/icom, teškim klijentom ili visokostresnom osobnom situacijom: naučit ćemo postaviti granice u odnosu na poznate i nepoznate sugovornike.

Na interaktivnom predavanju ćemo:

  • upoznati živčani sustav i fight-flight-freeze reakcije
  • postaviti jasne granice u komunikaciji, razumijeti sebe i pronaći adekvatni način reakcija
  • naučiti tehnike samoregulacije i asertivnosti


PRIJAVI SE

  • Ovaj seminar je interaktivno predavanje. Nije potrebna odjeća za trening, možeš jedino ponijeti bilježnicu i olovku 
  • Vrijeme i mjesto održavanja: subota04.veljače 2023. od 16:00 do 18:00h, Krav Maga Maksimir
    (Adresa je: Frane Kesterčaneka 2a, Studio Maxi Dance)
  • Cijena: 50eur (376,73kn), a redovite polaznice WR seminara i aktivne članice Krav Maga Hrvatske ostvaruju -15% popusta 
    (kod za popust zatraži OVDJE).
  • Seminar će biti popraćen medijskim sadržajem u svrhu Krav Maga Hrvatske. 
  • Po završetku seminara čeka te Setting Limits certifikat!

Rezerviraj mjesto

Imam još pitanja


Voditeljica seminara:

Dr. Sandra Mihelčić Franulić je po završetku Medicinskog fakulteta u Rijeci, specijalizirala psihijatriju na Klinici za psihijatriju KBC Zagreb.
Nakon dugogodišnjeg iskustva u Centru za krizna stanja, posljednjih pet godina radi u vlastitom obrtu za savjetovanje.
U Školi kibernetike i sistemske terapije pohađala je psihoterapijsku edukaciju, a također je i educirana učiteljica joge.
Osim stručnog iskustva, Sandra je i u Krav Maga sustavu dugi niz godina.

Jednostavnim, razumljivim i stručnim pristupom kroz ovaj modul Women Response programa donijet će nam razumijevanje Krav Maga taktika iz perpektive psihologije.