Datum objave: 25.01.2024

Termin, cijena i prijave

Preko 80% informacija iz okoline dobijemo putem vida, no to se u uvjetima smanjene vidljivosti rapidno mijenja te se moramo više oslanjati na druga osjetila. U normalnim okolnostima to nije nužno problem, no problem nastaje kada se u takvim okolnostima suočavamo sa opasnom ili stresnom situacijom te izlazimo iz zone komfora.


Različite reakcije u različitim prostorima

Naše reakcije u stresu ovise o brojnim faktorima, a kada je riječ o uvjetima smanjene vidljivosti, puno će utjecati i prostor u kojem se nalazimo. Prostore možemo podijeliti na tri kategorije:

  • "Home-a-like" prostori: poput našeg doma, gdje se bez problema snalazimo u mraku. Znamo za svaku stvar gdje se nalazi, poznati su nam izlazi i svi alati koji nam mogu poslužiti za samoobranu. 
  • "Work-a-like" prostori: poput našeg radnog mjesta, omiljene dvorane, trgovine ili kafića. To su mjesta na kojima provodimo puno vremena, no ipak ih manje poznajemo od vlastitog doma.
  • "One time" prostori: to su uglavnom nama nepoznati prostori u kojima se nalazimo prvi put ili smo tamo jako rijetko.

Naša će razina stresa ovisiti i o okolnostima u kojima se nalazimo. 
Ako se opasnost dogodi u smanjenoj vidljivosti i npr.nepoznatom prostoru te mi ne vidimo o čemu je riječ, moramo koristiti sve ostale resurse i kontrolirati vlastite reakcije kako bi riješili problem. U tome će nam svakako pomoći i anatomski vid. 
Ne možemo utjecati na promjene vanjskih faktora, ali možemo izvući maksimum iz unutarnjih. Kroz Low light seminar naučit ćeš kako reagirati u poznatim i nepoznatim okolnostima i preuzeti kontrolu u stresnoj situaciji.

Women Resonse Hrvatska

 Ne možemo utjecati na promjene vanjskih faktora,
ali možemo izvući maksimum iz unutarnjih te preuzeti kontrolu u stresnoj situaciji.


Kroz tehnike samoobrane do fokusa i odlučnosti  u svakodnevici

Naša prva reakcija na sukob odnosno na bilo koju stresnu situaciju je emocionalna, a tek nakon toga fizička.
Iz tog razloga je bitno da imamo određenu razinu znanja kako bi mogli situaciju preokrenuti u našu korist. U stresnim situacijama često radimo "overthinking", tj. uglavnom se bavimo pretjeranom analizom problema u tom trenutku, osobito sa stvarima na koje ne možemo utjecati niti ih ovog trenutka možemo promijeniti, umjesto da se fokusiramo na ono što možemo promijeniti i što će riješiti naš problem.
Na taj način zapravo podižemo svoju razinu stresa, a ne doprinosimo rješenju.
Normalno i prirodno je da osjećamo strah, ali ako iz tog straha nastaje oklijevanje, možemo pretpostaviti do kud će nas to dovesti.

Kako bi naučili zadržati fokus i usmjeriti se na rješenje problema, kroz ovaj trening-seminar ćemo naučiti kako brže donositi odluke i naučiti mozak da u trenutku problema scenarij označi kao "poznatu situaciju" i riješi ga bez zadrške.

women response hrvatska

 Nauči zadržati fokus i riješiti problem bez "overthinking-a".


Što te čeka na seminaru:

  • naučit ćeš promijeniti 3 NE: NEgativne emocije, NEgacije u izričaju (koristit će ti u pregovorima), NEdonošenje odluka.
  • tehnike samoobrane u drugačijim scenarijima i prostorima
  • kako efektivno udariti i obraniti se kada ne koristimo vid
  • upoznavanje anatomskog vida i ponašanje u uvjetima slabe vidljivosti
  • naučit ćeš kako promjenom perspektive i obzora te "igrom svjetlosti", vratiti vid i iskoristiti sve resurse za reakciju
  • kako koristiti baterijsku svjetiljku za samoobranu i prevenciju
  • promjena mindseta iz pretjeranog razmišljanja u spremnost i fokusirano rješavanje problema


Termin, cijena i prijave:

  • Za prijavu nije potrebno predznanje niti kondicija.
     
  • trening-seminar će biti teoretsko-praktični, to znači da ti je potrebna udobna odjeća za trening u dvorani, boca vode, ali i toplija hoodie ili jakna, tenisice + kapa za kraći dio koji ćemo održati vani  u dvorištu. 
  • Vrijeme i mjesto održavanja: subota, 24.02.2024. od 17:30-19:30h u centru Zagreba (GUNDULIĆEVA 12). 
    Ne brini  za polaznice je osiguran prostrani besplatni parking u dvorištu.
     
  • Cijena: regularna cijena je 50€, a polaznice koje su već bile na WR seminarima ili su trenutno aktivne članice Krav Maga Hrvatske ostvaruju -20% popusta (kod za popust zatražite OVDJE).
  • Seminar će biti medijski popraćen za potrebe Krav Maga Hrvatske te sudjelovanjem pristajete na ove uvjete. 

REZERVIRAJ MJESTO

imam još pitanja


Imaš još pitanja ili ne stigneš na ovaj događaj, ali te  zanimaju sljedeći seminari?

Pogledaj više o Women Response programu ili se javi na: [email protected]  / 095 514 5375