Seminar samoobrane za žene Datum objave: 14.10.2019

 WOMEN RESPONSE program za žene, kroz različite trening-seminare uči žene reagirati u konfliktnim situacijama neovisno o snazi napadača s kojima se susreću, a nakon toga iste principe odlučnosti, upornosti i pravilnih reakcija primjenit kroz svakodnevne stresne situacije.
 

Otuđivanja torbice su često izvedena od strane "profesionalnih" i iskusnih napadača. Iako je materijalna stvar nemjerljivo manje vrijedna od ljudskog života, možemo se naći u situaciji kada nije jednostavno samo predati torbicu ili se napad nastavio nakon što je napadač već torbicu otuđio. U listopadu nam se bliži novi WOMEN RESPONSE seminar s tematikom otuđivanja torbice i osobnih stvari u situacijama kada je napadač sa/bez oružja. Na seminaru ćeš naučiti:

  • maksimalno zaštiti osobne stvari kako ne bi bile "laka meta"

Kada ne obraćamo pozornost na način na koji nosimo torbice, iskusni napadači znaju kako otuđiti stvari i dok je torbica kraj nas. Upoznat ćeš metode kako zaštiti osobne stvari.

  • postupiti u slučaju otuđivanja torbice i što ako torbica "zapne" između napadača i tebe

Kroz scenarijski trening naučit ćeš reagirati kada napadač hvata za torbu i što u slučaju da ju nije odmah oduzeo.

  • reagirati kada se zbog povlačenja nađeš na podu

Zbog naglog povlačenja napadač nas može lako srušiti na pod. Dio seminara bit će popraćen tehnikama samoobrane na podu i metodama za što brže stvaranje distance između napadača.

  • obraniti se u slučaju naoružanog napada i korištenje torbe kao sredstvo samoobrane

U slučaju kada je pljačka popraćena napadom nožem, torbica može biti jedno od sredstava samoobrane. Na seminaru ćeš naučiti kako iskoristiti torbicu kao štit, a pritom se i obraniti od prijetnje i napada nožem.

  • obraniti se u scenariju kada se napad nastavi i nakon otuđivanja

"Returning attacker" je vrlo bitna tematika Krav Maga sustava. Ona pokriva tehnike samoobrane kada nam prva obrana ne uspije zaustaviti napad te se napadač vraća istim ili drugačijim načinom napada. Kroz dinamičke zadatke naučit ćeš procijeniti i reagirati u takvoj situaciji!


ŠTO TREBAM PONIJETI?

Za trening-seminar ti je potrebna udobna odjeća i boca vode, a treniramo bose ili u čarapama jer je na podu strunjača. 
 Primjer torbice/ruksaka/torbe koju inače nosiš, ali po mogućnosti stariju koju ti nije žao ako se ošteti na trenigu, kako bi probala na konkretnom primjeru kroz scenarij. 
 

GDJE, KADA I KAKO SE PRIJAVITI?

Subota 19.10.2019.
Zagrebački Velesajam, paviljon 6 (1.kat)
14:00 - 16:00h.


Cijena seminara je 250kn,
a postojeće polaznice našeg team-a ostvaruju -20% popusta.

Prijave su moguće na kontakt obrascu navedenom u donjem djelu stranice.
Potrebno je da pri prijavi ostavite podatke na kojoj lokaciji redovito trenirate i poslat ćemo vam KOD s kojim ćete ostvarit popust na webshopu.

Voditeljica seminara: Irena Isomura, Expert 1
instruktorica Krav Maga centar Zagreb

Pogledaj kako nam je bilo na prošlim događajima: