Datum objave: 21.10.2019

Ministarstvo pravosuđa u suradnji s Krav Maga Hrvatskom provodi tečajeve samoobrane za svoje probacijske službenike kako bi mogli prepoznati i izbjeći opasne situacije na radnom mjestu.

Projekt ESF „Unaprjeđenje kvalitete pravosuđa kroz jačanje kapaciteta zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima“ početkom listopada krenuo je s provedbom Krav Maga tečaja samoobrane za probacijske službenike.

Tečaj se provodi u Krav Maga centrima Osijek, Rijeka, Split i Zagreb tijekom 10. i 11. mjeseca 2019. godine, organiziran je u 5 modula odnosno 15 sati treninga koje prolaze probacijski službenici. Tečaj provode licencirani instruktori organizacije Krav Maga Hrvatska.

Cilj je tečaja bolja zaštita probacijskih službenika te povećanje razine njihove osobne sigurnosti kroz usvajanje osnovnih vještina samoobrane te prepoznavanje i izbjegavanje opasnih situacija u radu sa osobama uključenim u probaciju. 

Instruktori koji su provodili tečaj: Irena Isomura, Tomislav Habulin, Hrvoje Đurinski, Dragan Franjković i Slobodan Bonković 

Pročitaj i: