Datum objave: 30.11.2021

 Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine, obilježava se u znak sjećanja i poštovanja prema sestrama Mirabel, koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo zbog njihovih aktivnosti i borbe za demokraciju i pravdu te svim onim ženama koje su svoj rad posvetile borbi za ljudska prava, za dostojanstvo svakog ljudskog bića. Taj dan obilježavamo svake godine 25. studenoga.


Prošla je šesdeset i jedna godina od ovog potresnog događaja.
Iako bi željeli da svijet više nema ni potrebe obilježavati ovakve dane, svjesni smo činjenice da je nasilje (u različitim oblicima) nešto s čime se još uvijek susreću gotovo sve skupine ljudi, a najčešće žene. 
Tijekom godine marljivo radimo na podučavanju svojih polaznika o prevenciji nasilja i neutralizaciji konflikta, ali ovaj nam je Dan ipak od posebne važnosti, stoga smo ga obilježili besplatnim seminarom za sve žene. 

Važnost prevencije nasilja prepoznao je i Grad Ivanić-Grad, koji je podržao naše ciljeve i seminar za žene, te tako doprinio podizanju svijesti o nasilju i većoj sigurnosti svojih sugrađanki.

 

Naše polaznice su naučile osnove samoobrane, kako deeskalirati napad te što možemo sve učiniti da ne dođe do fizičkog konflikta. Nakon razumijevanja dinamike konflikta, polaznice su naučile i obrane od najčešćih situacija koje se mogu dogoditi. 
Seminaru nije nedostajalo ni zabave i smijeha, a kroz dobru atmosferu i tehnike se usvajaju brže 

Hvala gradskom vijećniku Krešimiru Golubiću koji je došao pozdraviti naše polaznice, te djelatnicama Grada koje su se i aktivno uključile u trening. Uz potporu Grada Ivanić-Grada te Telegram Media Grupe i portala Super1 koji su doprinijeli uz medijsko praćenje, ovim smo seminarom napravili još jedan korak u stvaranju sigurnijeg svijeta.