Datum objave: 05.06.2020

Krav Maga za djecu je drugačija od Krav Maga programa za odrasle. Za djecu i tinejdžere razvijene su tehnike prilagođene njihovoj veličini, snazi i stvarnim sposobnostima, dok se istovremeno trening mijenja kako bi riješio stvarne opasnosti i konfliktne situacije s kojima se djeca i tinejdžeri suočavaju. U smislu samoobrane, naš program za djecu i tinejdžere pokriva protu-nasilničko ponašanje, opasnost od nepoznatih osoba, svijest i izbjegavanje, vještine rješavanja sukoba i mnoge druge vještine.

 

Međutim, dodatno smo usredotočeni na poboljšanje životnih vještina kao što su izgradnja povjerenja, slušanje, odlučivanje, disciplina, samopouzdanje, poštovanje, timski rad i cjelokupna kondicija i koordinacija. To su neprocjenjive vještine koje će imati koristi za djecu za ostatak života.

  

Kao i za odrasle polaznike, za djecu organiziramo dva puta godišnje testiranje za Krav Maga stupnjeve/ levele koje traje otprilike 2 sata.
 

Postavljanje ciljeva vrlo je važno u mladoj dobi, a svaki postignuti stupanj/level izgrađuje samopouzdanje i samopoštovanje kod djece.

Podučavanje i testiranje polaznika po Kids & Teens programu radi se po kurikulumu koji je podijeljen na sljedeće razine:

1. KIDS stupnjevi od 1 do 5 (preporučena dob od 5 do 7 god)

Program treninga: Fokus za ovu dobnu skupinu je razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti, razumijevanje opcija rješavanja sukoba, izgradnja dobrih navika, pomaganje drugima i razvijanje vlastite pozornosti i slušanja.
Testiranje zahtijeva: osnovne udaračke tehnike, osnovno razumijevanje pokreta u tehnikama samoobrane, pokazivanje naučenih motoričkih sposobnosti te povezivanje sadržaja s treninga.

Oprema: Krav Maga majica, boca vode i tenisice.

2. YOUNG stupnjevi od 1 do 5 (preporučena dob od 8 do 10 god)

Program treninga: Na ovoj razini nastavljamo raditi na Krav Magi i motoričkim vještinama (ravnoteža, koordinacija, statička i dinamička snaga itd.), razvijamo vještine svijesti i pozornosti, upoznajemo se s vrijednostima kao što su disciplina, poštovanje, pomaganje / zaštita drugih, i upornost.
Testiranje zahtijeva: razumijevanje gardova u Krav Magi, širi spektar udaračkih tehnika, razumijevanje problema između vršnjaka i odrasle osobe, osnovne prevencije i tehnike samoobrane prilagođene dobi.

Oprema: Krav Maga majica, boca vode i tenisice.

3. JUNIOR stupnjevi od 1 do 5 (preporučena dob od 11 do 13 god)

Program treninga: Baš kao i u Kids i Young, Juniori uče i razvijaju svoje Krav Maga vještine, motoričke sposobnosti, vještine pozornosti i svjesnosti. Korištenjem različitih zadataka i scenarija, djeca uče kako donijeti čvrste odluke u pogledu njihove osobne sigurnosti, te kako donositi odluke pod stresom.
Testiranje zahtijeva: sposobnost više kontranapada u što kraćem roku, povezivanje pravilnih odgovora na zadanu situaciju, rješavanje problema uz širi spektar tehnika, razumijevanje distance izmedju napadača i osobe koja se brani.

Oprema: Krav Maga majica, rukavice, suspenzor, guma za zube, boca vode i tenisice.

4. TEENS stupnjevi od 1 do 5 (preporučena dob od 13 do 15 god)

Program treninga: Teensi se fokusiraju na izoštravanje svojih Krav Maga vještina, motoričkih vještina, pažnje i svijesti, odlučivanja i reakcija. Tehnike i taktika ovdje imaju više sličnosti s programom za odrasle, a više se scenarija koriste kako bi pomogli učenicima da bolje razumiju opasnosti u svijetu i kako donositi pravu odluku pred tim prijetnjama prema njihovoj sigurnosti.
Testiranje zahtijeva: preciznost udaraca i tehnika samoobrane, kontroliranje snage pri izvođenju tehnika, skeniranje prostora i razumijevanje gardova, pravilan odgovor na zadanu situaciju te preciznije reakcije u stresu.

Oprema: Krav Maga majica, rukavice, suspenzor, guma za zube, boca vode i tenisice.

Svu potrebnu opremu možete kupiti i u našem WEB SHOPU

Napomena: dobna grupiranja mogu neznatno varirati među različitim centrima.

Svaka od podjela ima definiranu razinu koja se sastoji od:

  • tehničke stručnosti
  • motoričkih vještina
  • vještina pažnje
  • teorijskog znanja
  • obrazovnih vrijednosti.

S vremenom i redovitom obukom, Kids & Teens program omogućuje djeci i tinejdžerima svih dobnih skupina da stalno napreduju i dobivaju punu prednost dobro zaokruženog obrazovanja Krav Maga sustava.

Što možete očekivati na testiranju:

Krav Maga testiranje se ocjenjuje prema svakom polazniku posebno - to znači individualne motoričke sposobnosti, tehnike samoobrane, a osobito disciplina i fokus. Iz tog razloga djeca nemaju natjecanje jedni protiv drugih, nego pokazuju što sami znaju. Ne želimo stvoriti usporedbe s drugima, cilj nam je da se dijete uspoređuje samo sa sobom i da svaki napredak bude vlastita pobjeda. 
Diplome ne dajemo na licu mjesta jer je potrebno vrijeme da se zbroje sve ocjene,ma i zbog toga što ne želimo djecu koja ne prođu dovesti u neugodnu situaciju. 
 

Za sve koji se prijave za testiranje pripremili smo kupon s 15% popusta koji možete iskoristiti na Krav Maga web shop-u za kupnju  odjeće i opreme. Ukoliko želite vaše naručene pakete možete preuzeti na lokaciji gdje će se održati polaganje. Molimo samo da nam to napišete u napomenu prilikom kupovine. 

Nakon prijave dobit ćete kupon na mail.


Možda će ti biti zanimljivo pročitati i :