MyFight Krav Maga seminar Datum objave: 10.05.2022

Svatko od nas trebao bi imati svoj stil borbe prilagođen svojim fizičkim i mentalnim sposobnostima te preferencama u smislu tehnike, npr. ručne udaračke tehnike, grappling ili kombinaciju više stilova. Krav Maga sustav nudi široki spektar tehnika i taktika koje nam mogu poslužiti kao alat za stvaranje svog stila borbe, ali zbog toga ponekad je teško procijeniti što bi najbolje poslužilo za nas.

Upravo iz tog razloga osmišljen je MyFight seminar koji će individualno pomoći svim polaznicima da pronađu svoju nišu u kojoj se osjećaju najbolje, odnosno najugodnije tijekom sukoba. Točnije, bazirati ćemo se na krajnju fazu sukoba – takozvanom „finishing modeu“ što po feedbacku s polaganja znamo kao nedostatak kontranapada nakon tehnike. Također, kroz seminar ćemo prolaziti razne tehnike i taktike koje će nam kasnije koristiti u dominaciji kroz sparing.


Seminar se održava 21.05. u dvorani Velesajam od 10:00h do 12:30h pod vodstvom Marijan Škiljić Jr.

REZERVIRAJ SVOJE MJESTO

ili se obrati za više informacija na [email protected]


Kako će izgledati seminar?

Počinjemo s tematskim zagrijavanjem i par zanimljivih igrica koje će nas odlično pripremiti za glavni dio seminara koji je podijeljen u 4 faze:

1. faza seminara – udarački segment

U ovoj fazi ćemo ponoviti, naučiti i usavršiti razne udaračke tehnike koje koristimo unutar Krav Maga sustava kroz tehniku i taktiku. Krenut ćemo od bazičnih vještina kao što je postavljanje borbenog garda, kretnje, same udaračke tehnike kroz biomehaniku, ali i nadodati ćemo zanimljive tehnike poput letećih i kružnih udaraca te ćemo ih upotrijebiti na pravilan način. Također, procijeniti ćemo vještine svih polaznika i prema tome prilagoditi stil borbe za svakog od nas na seminaru.

 

2. faza seminara – grappling segment

Ovo je svakako segment koji se rijetko radi na redovnim treninzima jer zahtjeva više pažnje zbog svoje kompleksnosti, ali zato često provodimo seminare na kojima se možemo više posvetiti grappling tematici koja je iznimno korisna i jednostavna ako se zna pravilno izvesti. Naučiti ćemo tehnički aspekt bacanja, rušenja, poluga i zahvata koja se nalaze u Krav Maga kurikulumu te taktičku primjenu koja može pomoći svima za efikasniji borbeni stil. Tehnike koje ćemo obraditi su rušenja poput single i double leg takedowna, popularno bacanje „hip throw“ te pozicioniranje na parteru.

3. faza – spoj udaračkih tehnika i grapplinga

Rijetko se dogodi da netko ima dobru sinergiju udaračkih tehnika i grapplinga jer ponekad je teško spojiti ta dva segmenta da funkcioniraju kao jedno. Zato ćemo mi na MyFight seminaru nakon usvojenih tehnika moći savladati i implementirati oba segmenta u naš borbeni stil kako bi kontranapadi nakon obrane bili efikasni te kako bi mogli dominirati u sparingu.

 

4. faza – simulacija borbenih situacija i sparing

Naravno, naučeno u teoriji se mora testirati i u praksi, a u ovom slučaju je to simulacija borbenih situacija kroz sparing gdje ćemo svi moći isprobati svoj novi stil borbe u kontroliranim uvjetima. Intenzitet samih sparinga biti će prilagođen pojedincima jer nam je cilj usvojiti nova znanja i kasnije ih koristit na treninzima i polaganjima.

Za kraj samog seminara slijedi naravno prvo grupna fotka, a zatim tko želi može ostati na privatnom feedbacku s detaljnijim uputama i savjetima.

VIDIMO SE NA SEMINARU, KIDA!

REZERVIRAJ svoje MJESTO
 

 

Voditelj seminara: Marijan Škiljić Jr.
Kontakt: [email protected]
 Mob: 091 400 2250

Velesajam, paviljon 6, Av. Dubrovnik 15, Zagreb
21.05.2022. subota
10:00 - 12:30 h

*Potrebna oprema: velike i male rukavice, štitnici za potkoljenice, suspenzor i guma za zube!
Broj mjesta je ograničen
Cijena seminara: 300kn