Datum objave: 09.02.2022

Druga grupa specijalnih snaga, Zapovjedništva specijalnih snaga provela je Krav Maga obuku za pripadnike Obalne straže Republike Hrvatske. Obuka se provodila u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu, od 6. do 16. prosinca 2021.

Krav Maga obuku prilagođenu za provođenje zadaća na moru prošlo je četrnaest pripadnika, a dvotjedne aktivnosti obuhvatile su tehnike prilikom ukrcaja na nepoznato plovilo i izlaganja potencijalno rizičnim situacijama napada uslijed otkrivanja nedopuštenog tereta ili ilegalnih aktivnosti.

Vrhunac obuke bila je završna vježba tijekom koje se polaznici u punoj opremi i pod dodatnim fizičkim opterećenjem ukrcavaju na brod gdje su izloženi raznim okolnostima koje zahtijevaju korištenje sile u cilju samoobrane i rješavanja kriznih situacija.

Po završetku programa održana je svečanost uručenja certifikata, a polaznicima i instruktorima obratili su se zapovjednik Obalne straže RH, komodor Milan Blažević te zapovjednik ZSS-a, brigadir Ivan Miloš. Uz čestitke na uspješno provedenoj obuci, kmd Blažević istaknuo je važnost suradnje koja se između Zapovjedništva specijalnih snaga i Obalne straže Republike Hrvatske kontinuirano unaprijeđuje.

Pogledaj i: 

Krav Maga tehnike za MIO timove Hrvatske ratne mornarice

Izvor: www.osrh.hr