Krav Maga i MMA sinergija Datum objave: 17.12.2017

Za kraj ovog tjedna u dvorani Response gym-a KRAV MAGA centra Zagreb održan je zatvoreni seminar "KRAV MAGA i MMA SINERGIJA" seminar koji je vodio Damir Mirenić, Krav Maga instruktor i ex. MMA profesionalni borac. Polaznici su sistematski, praktično i teorijski obrađivali slobodnu goloruku borbu i sve njezine aspekte. 

Kroz moju karijeru profesionalnog borca, te kroz treninge sa vrhunskim borcima i raznim trenerima stekao sam razna iskustva i spoznao "skrivene" detalje vrlo bitne za otvorenu borbu i dobivanje prednosti u njoj. Želja mi je bila da polaznicima seminara nesebično i iskreno prenesem svoje znanje kako bi mogli unaprijediti svoje znanje i vještinu u slobodnoj borbi.
Znamo da sparing u KRAV MAGA GLOBAL sistemu može biti i tematski usmjeren, u različitim okruženjima, uz korištenje oružja kao i protiv više napadača, ali ovdje smo naglasak stavili na slobodnu goloruku borbu 1 na 1 kako bi polaznici seminara usavršili tu vještinu što više i stvorili jedan čvrsti temelj na kome će moći graditi ostale tehnike i elemente sistema. 
Kroz seminar smo prošli kroz sve 4 faze borbe:

  • stojeću poziciju,
  • borbu u klinču,
  • borbu na podu kada smo mi u dominantnoj poziciji i
  • kada se nađemo na leđima.

Cilj nam je bio da polaznici usvoje kratke, brze, jednostavne i efikasne tehnike za rješavanje raznih mogućih situacija te da izbrišemo iz glave neke pokrete koje nas zbunjuju i koji "ne rade" u stvarnosti.
Kad govorimo o sinergiji ova dva stustava, znači da smo nekim provjerenim tehnikama slobodne borbe dodali elemente KRAV MAGA GLOBAL sistema i tako izuzetno podigli njihovu učinkovitost i efikasnost prilikom realnih stvarnih napada na ulici. 

Damir Mirenić, instruktor
Krav Maga Velika Gorica