Datum objave: 14.04.2021

Kids & Teens skills development je program koji kreće od najosnovnijih razvojnih vještina,
do onih kompleksnijih te povezanih s Krav Maga principima samoobrane. 

SADRŽAJ PROGRAMAPROBNI TRENING

KAKO KRENUTI

 

Kids & Teens skills development

Kids & Teens skills development je program namijenjen djeci već od 5 do 14 godina koja žele ostati aktivna i unutar udobnosti svoga doma, te kroz trening razvijati svoje motoričke i kondicijske vještine uz elemente Krav Maga treninga. Program je formiran kroz 9 razina online video tutoriala uz stručno vodstvo, kojima je moguće pristupiti u bilo koje vrijeme putem mobitela ili osobnog računala. 

U čemu nam ovaj program pomaže? 

Svi roditelji se mogu složiti da djeca "odrastaju brzinom svjetlosti". Upravo zbog toga izrazito je bitno kako ćemo utjecati na njihove najbitnije razvojne godine. U svakoj fizičkoj aktivnosti, ali i svakodnevici koja će utjecati na kasniji odrasli život, bitno je već od rane dobi razvijati maksimalni potencijal djeteta. 

Sve vježbe izvode se kroz jednostavne i lako pamtljive pokrete, prilagođene izvođenju u zatvorenom prostoru.
Upravo su "jednostavne" vježbe motorike, ključ za maksimalni razvoj i korak prema kompleksnijim zadacima.

Na treningu vas očekuju: 

  • Vježbe za razvoj opće motorike: koordinacija, fleksibilnost, brzina, agilnost.
  • Vježbe koje potiču jačanje fokusa i koncentracije.
  • Vježbe snage i kondicije.
  • Interaktivni zadatci s elementima Krav Maga samoobrane. 

Kako izgleda online trening   za djecu?

Kids & Teens skills development je prilagođen svima, neovisno o predznanju ili kondiciji. Program je formiran kroz 9 vođenih video tutoriala kojima možete pristupiti u bilo koje vrijeme. Kroz video tutorial instruktor i naši najmanji pokazuju vježbe koje su izvedive u vlastitom domu (ipak, preporučamo roditeljima najmanjih klinaca da ih ne ostavljaju bez nadzora u vježbanju).
Treninzi su dizajnirani na način da se mogu provoditi samostalno ili u paru s roditeljima, na malom prostoru, uz upotrebu uobičajenih sredstava koje mogu pomoći u treningu npr. stolica, lopta ili jastuk, i sl., a izvode se u stajaćem položaju ili na podu.


Koje su prednosti online programa treninga? 

  • Ne brinite stižete li na vrijeme na trening! Treninzima možete pristupiti kada vama najviše odgovara.
  • Možete trenirati neovisno o udaljenosti dvorane, vremenskim uvjetima ili prijevozu. Dvorana u vašem domu!
  • Uvijek se možete vratiti na dio koji želite ponoviti, a djeca treniraju prema svojim mogućnostima. Trening u vašem ritmu!
  • Radite kod kuće? Teško je uskladiti posao od kuće sa zaigranošću i željama djeteta. Dijete može trenirati pokraj vas, dok vi pratite svoje obaveze.
  • Jedno kućanstvo = jedna cijena. Treninge može pratiti cijela obitelj s jednog uređaja!

 


Sadržaj treninga: 

Svi treninzi prilagođeni su izvedbi u vlastitom domu, uz korištenje svakodnevnih rekvizita. Za trening je potreban prostor u kojem se možemo okrenuti i/ili leći na pod, te svakako preporučamo roditeljski nadzor kada djeca vježbaju.

 

1.trening (22:07min) :

Kroz uvodni trening vode nas Anika, Jakov i instruktor Marijan jr.
Treniramo uz pomoć tvrđeg i širokog jastuka ili druge povišene podloge, a kroz setove vježbi razvijamo balans, eksplozivnost i snagu, te udaračke Krav Maga kombinacije.


 

2.trening (35:31min):

Uz pomoć Anike, Jakova i instruktora Hrvoja, na ovom treningu krećemo s laganim kardio zagrijavanjem uz vježbe koordinacije. U nastavku treninga radimo tzv. "animal walk", tj. vježbice koje oponašaju životinjsko kretanje, a tim putem na jednostavan i zabavan način utječemo na razvoj motorike. Za kraj treninga čekaju nas Krav Maga kombinacije.


 

3. trening (28:15min):

Anika, Jakov i instruktor Hrvoje vode nas kroz još jedan zanimljiv trening, a ovaj put ubacujemo još jedan rekvizit! 
Za trening je potreban pojas, špaga, remen od hlača ili bilo kakva traka koja će nam pomoći označiti liniju na podu. Čekaju nas kombinacije razvojnih vježbi te vježbi snage...pripremite se i krenite!


4.trening (29:09min):

Kroz ovaj trening vode nas Jakov i instruktor Marijan, a za trening je potrebna obična lopta. 
Uz pomoć lopte vježbamo kretanje u "borbenom gardu" te različite Krav Maga kombinacije, a dodatno nas čekaju i vježbe za snagu i balans.


 

 

5.trening (28:48min):

Uzimamo knjigu u ruke, ali ovoga puta ipak ne samo za čitanje. Jakov i instruktor Marijan jr. vode nas kroz još jedan zanimljiv trening uz pomoć 2 knjige/slikovnice. 
Na kreativan način sve vježbe, pa i one malo teže, postaju nam lagane za izvedbu.


 

 

6.trening (27:19min):

Jakov i instruktor Marijan jr. donose nam ponovno kreativni trening, a ovoga puta potrebno nam je klupko čarapica. Uz pomoć ovog svakodnevnog rekvizita vježbamo Krav Maga udaračke tehnike, eksplozivnost izvedbe i preciznost. 

 

 

7.trening (33:01min):

Jakov i instruktor Marijan jr. vode nas kroz još jedan trening, uz pomoć ručnika kao rekvizita. Zagrijavamo se uz korištenje ručnika i vježbe mobilnosti te kroz trening radimo aktivaciju svih mišića tijela. Za kraj nas čekaju i Krav Maga kombinacije u interaktivnim zadacima.


 

 

8.trening (33:37min):

 Za osmi trening potrebno je pripremiti stolac, idealno je onaj koji ima "4 noge" i prostor između njih, kako bi mogli izvoditi sve potrebne Krav Maga tehnike (poput pripreme za podizanje s poda) te ostale motoričke vježbe koje nas očekuju.


 

 

9.trening (33:23min):

Na posljednjem trening u ovom programu, Jakov i instruktor Marijan pripremili su nam vježbe uz pomoć jakne/hoodie i školskog ruksaka. Potrebno je pripremiti malo prostora na podu, kako bi nesmetano izvodili motoričke vježbe i imali prostora da se okrenemo. U nastavku treninga, vježbamo i Krav Maga tehnike, a ruksak će nam poslužiti kao "meta".


 

+ Krav Maga Koala challenge za roditelje i djecu


Kako mogu krenuti?

  1. Ispuni obrazac na kraju ako želiš znati više ili vidjeti što se još nudi.

  2. Ukoliko sve znate i Vaše dijete je spremno, skoknite na WEBSHOP i možemo početi s treningom.
  3. Krav Maga online platforma je jednostavna za korištenje, te nije potrebno ostavljati vlastite podatke ili činiti download. 
    Nakon uplate, sve upute za pristup zaštićenim video materijalima očekuju vas putem emaila.
  4. Naš instruktorski tim bit će vam na raspolaganju za sva pitanja.

 

Obrazac ako imaš pitanja ili želiš znati više je ispod.