Datum objave: 14.04.2021

Basic skills development je online program za razvoj osnovnih vještina
koje čine sastavni dio svakog treninga i svake borbene situacije.

SADRŽAJ PROGRAMAProbni trening

KAKO KRENUTI  

Basic skills development - vježbaj kod kuće kroz online  trening

Što je BSD?

BSD je program za razvoj bazičnih, odnosno otvorenih vještina koje čine sastavni dio svake tehnike i borbene situacije. Bilo da se radi o borbi u stojećem položaju gdje moramo stvoriti željenu distancu i pravovremeno koristit udaračke tehnike ili u parteru gdje nam je pozicija i pozicioniranje jedna od najbitnijih stvari, a posebno u tranziciji, dobra baza osnovnih vještina presudna je za kontroliranje situacije.


Ovaj program je zamišljen na način da kroz praktični i teoretski dio prvenstveno razumijemo koje vještine su nam potrebne za dobru kretnju, plasiranje udaračkih tehnika, pozicioniranje u parteru i kasnije za dominaciju u borbi, te da ih uz pomoć ovog programa razvijemo odnosno usavršimo.

 

U čemu nam ovaj program pomaže? 

BSD program će nam pomoći da bolje povežemo naše ruke, noge i tijelo sa “procesorom” u našoj glavi i da ono što ono zamislimo uspijemo i realizirati. Često se dogodi da kada treniramo s nekim tko je bolji od nas, osjećamo se inferiorno, a da zapravo ne možemo shvatiti zašto. Sve što zamislimo sparing partner na neki način "pročita" ili to ne napravimo dovoljno brzo, pa se čini da nam je nemoguće izvesti pojedinu tehniku. Uglavnom se radi o tome da on/a ima bolje razvijene tzv. "bazične vještine", što znači da bolje kontrolira distancu, ima bolji timing, odnosno nameće svoj ritam, bolje otvara kutove i brže donosi odluke.

Kroz ovaj program bazirati ćemo se na razvoju motoričkih vještina, koordinacije, brzine, agilnosti, fleksibilnosti i eksplozivnosti, na razvoju boljeg upravljanja distancom, otvaranjem kutova, razvojem timinga i ritma, kako bi u narednoj fazi u radu sa partnerom mogli bolje kontrolirati svoje reakcije i u konačnici dominirati u sparingu odnosno borbi. Isto tako, ovaj program će nam pomoći da pronađemo svoje slabe “točke” i da ih popravimo, te da otkrijemo u čemu smo dobri i da taj segment dodatno usavršimo.

Osnovne i jednostavne vježbe, naizgled mogu biti "dosadne".
No upravo usavršavanje takvih vježbi čini razliku između vrhunske izvedbe i početnika.

PROBNI TRENING


Kako izgleda ovaj program? 

BSD je program prilagođen svima koji žele podići svoj performans na višu razinu, neovisno o predznanju.
Program je dostupan u online obliku, kroz paket od 9 video tutoriala teoretsko-praktičnog djela, kojima možete pristupiti u bilo koje vrijeme i bilo gdje.
Treninzi su dizajnirani na način da se mogu provoditi samostalno ili u paru, na malom prostoru, uz upotrebu uobičajenih sredstava koje mogu pomoći u treningu, poput: klupko čarapica, drška od metle/štap, loptica ili jastuk, i sl., a izvode se u stajaćem položaju ili na parteru.

  • ne brini stižeš li na trening, možeš mu pristupiti u bilo koje vrijeme i koliko god puta želiš
  • treniraj kod kuće i ne brini je li dvorana daleko, imaš li prijevoz ili je vani loše vrijeme
  • treniraj u svojem ritmu
  • za pojedine segmente treninga, uvijek se možeš vratiti na specifični dio videa i/ili nas kontaktirati sa pitanjima

 

Sadržaj programa:

Svaki BSD trening sadrži zagrijavanje, vježbe mobilnosti, koordinacije, balansa i snage. 
Za izvođenje istih nije potrebno predznanje, a u slučaju da ne možete postići puni pokret kao na prikazu - ne brini se...svoj trening možeš ponavljati koliko god puta želiš, dok ne postigneš željeni rezultat.

 1. Udarci i ritam  (51:20 min)  

 

Na prvom u nizu treninga, upoznaj BSD PROGRAM i sve što on sadrži.
Nakon uvodne riječi, zagrijavamo se uz koordinacijske vježbe te podižemo temperaturu tijela kako bi sve vježbe izvodili efikasno, a zatim nastavljamo s istezanjem i vježbama balansa.

Tema prvog treninga su udarci, kretanje, ritam i "timing".
Kroz jednostavne vježbe učimo prenijeti težinu udarca u pravom trenutku, mijenjati ritam svojih udaraca dok kontroliramo pokret tijela, koristiti "lažne udarce" te koju nam to razliku čini unutar borbe ili konfliktne situacije. 

Za ovaj trening nije potrebna posebna oprema; samo malo prostora u stanu i uređaj s kojeg ćete pratiti trening. 


2. Kretanje u borbi (50:06 min)

 

Koja je razlika između kretanja "korak po korak" i "klackalice", te kako uopće postaviti dobar borbeni gard i balans u fightu. Nakon što smo usavršili kretanje, sada zadajemo koordinacijski zadatak: uskladiti udarce rukama s kretnjom nogu. Naizgled jednostavni pokreti čine veliku razliku unutar borbe - upravo zato nas čekaju runde upornog ponavljanja. 

Za ovaj trening nije potrebna posebna oprema; samo malo prostora u stanu i uređaj s kojeg ćete pratiti trening. 


 3. Borba u parteru (50:04 min)

 

Na trećem treningu zagrijavamo tijelo te radimo motoričke i kondicijske vježbe na podu, a tema je borba u parteru.
Pripremi podlogu koja će ti biti udobna kako bi izvedba bila bezbolna.

Što je to "side" pozicija u kojoj se možemo pronaći i jedna od metoda kako se iz nje izvući.
Nakon odrađene tehnike mijenjamo pozicije: učimo kako mi možemo doći do "side" pozicije u parteru.
Za kraj učimo "shrimping" poziciju, odnosno kretnju tijela koja nam pomaže u svim tehnikama partera kako bi se što brže s kukovima pomaknuli i stvorili distancu.

Za trening je potreban je ruksak (napunjen ručnicima ili jastukom) ili veći jastuk kojeg možete postaviti na pod.


4. Udarci nogama (44:03 min)

  

Na ovom treningu bavimo se razvojem nožnih tehnika. Kako bi razvili maksimalni potencijal nožnih tehnika potrebna nam je određena razina mobilnosti, odnosno fleksibilnosti. Udarci nogama u pravilu su jači (snažniji) od udaraca rukama, ali zahtjevaju višu razinu koordinacije i veći prijenos težine. Isto tako udarci nogama pokrivaju više distanci i zato je važno naučiti izvoditi ih pravilno odnosno tehnički i biomehanički ispravno.

Za ovaj trening nije potrebna posebna oprema; samo malo prostora u stanu i uređaj s kojeg ćete pratiti trening. 


5. Otvaranje kutova  (35:44 min)

 

U svakoj borbi otvaranjem kutova stječemo prednost u odnosu na protivnika te nam otvaranje kutova donosi niz benefita kako u ofenzivnoj tako i u defenzivnoj fazi borbe. Otvaranje kutova spada u naprednije oblike kretanja, a u ovom treningu prikazat ćemo principe efikasnog otvaranja kutova u sparingu i borbenoj situaciji.

Za ovaj trening, zbog lakše orijentacije u prostoru, možete iskoristiti kućne papuče, cipele ili čarape koje će poslužiti kao oznake na podu. 


6. Maksimalna snaga udarca (28:28 min)

 

Na ovom treningu bavimo se elementima koji utječu na snagu udarca kako bi mogli maksimizirati svoj udarački potencijal. Kako bi proizveli maksimalnu snagu udarca bitno je razumijeti principe koje koristimo prilikom izvođenja udaračkih tehnika. Velik utjecaj na snagu samog udarca ima maksimalno korištenje podloge odnosno zadnje noge te transfer sile koji preko kukova i ramena završava u našoj ruci. Isto tako preciznost, brzina i timing neki su od faktora koji utječu na snagu udarca.

Za ovaj trening potreban je manji štap ili drška od metle, klupko čarapica ili teniska loptica, 2 jastuka.


7. Propadanja i eskivaže (29:13 min)

 

Na ovom treningu bavimo se više defanzivnom fazom borbe gdje kroz naprednije principe propadanja i eskivaže izbjegavamo protivnički napad i stvaramo pogodno situaciju za kontranapad. Propadanja i eskivaže također se mogu koristiti i u ofenzivnoj fazi borbe kako bi "zamaskirali" svoje namjere prema protivniku. 

Za ovaj trening nije potrebna posebna oprema; samo malo prostora u stanu i uređaj s kojeg ćete pratiti trening. 


8. Eskivaže i otkloni  (32:35 min)

 

Ovo je nastavak na trening br. 7 gdje smo obradili naprednije pokrete tijelom odnosno eskivaže i otklone kako bi u sparingu ili borbi mogli steći prednost odnosno dominaciju u odnosu na protivnika. Eskivaže i otkloni nam pomažu u svim fazama borbe, a posebno u "zoni dva i tri".

Za ovaj trening nije potrebna posebna oprema; samo malo prostora u stanu i uređaj s kojeg ćete pratiti trening. 


9. Upravljanje distancom  (31:19 min)

 

Upravljanje distancom predstavlja jedan od najzahtjevnijih segmenata sparinga odnosno borbe. U pravilu razlikujemo pet distanci ("zona") u odnosu na protivnika i svaka od njih ima određene zakonitosti i specifičnosti. U ovom videu obradit ćemo svih pet sa pripadajućim kombinacijama udaraca.

Za ovaj trening nije potrebna posebna oprema; samo malo prostora u stanu i uređaj s kojeg ćete pratiti trening. 


+ Krav Maga Tips 

Kroz dodatne i kratke savjete prolazimo kroz specifičnosti i izvedbu pojedinih udaraca.


Kako mogu krenuti ? 

  1. Ispuni obrazac na dnu ako želiš znati više ili vidjeti što se još nudi.
  2. Sve znaš i želiš trenirati onda skokni na  WEBSHOP i počni sa svojim treningom.
  3. Krav Maga online platforma je jednostavna za korištenje, te nije potrebno ostavljati vlastite podatke ili činiti download. 
    Nakon uplate, sve upute za pristup zaštićenim video materijalima očekuju te putem emaila.
  4. Naš instruktorski tim bit će ti na raspolaganju za sva pitanja.

 

Obrazac ako imaš pitanja ili želiš znati više je ispod.