Datum objave: 09.01.2017

Trebaju li nam zaista novogodišnje odluke? Trebamo li čekati baš taj ponedjeljak kako bismo počeli s promjenama? Zar je samo ljeti bitno izgledati mršavije?

Prije svega, ljudski je tražiti zaokruženost neke životne priče. Nitko od nas ne voli nedorečene situacije, volimo imati načelni plan svojeg puta i napretka. Iz tog razloga teško nam je odabrati bilo koji dan i reći: „Evo, od danas je tako, od danas radim promjene!“ Uvijek čekamo neki povod, čekamo da prođu blagdani, čekamo da prođu ispiti, čekamo ljeto... Ljudski je čekati pravi trenutak da zaokružimo priču na početak i kraj. No, budimo realni. Zbilja nije potrebno čekati nešto da bismo donosili vlastite odluke i činili promjene. To možemo svaki dan. Ali - Nova godina - ipak donosi neki poticaj za to da se konačno pokrenemo. Zašto?

Nova godina je, već tradicionalno, postala poticaj za nove odluke, nova postignuća, nadu u novo i bolje sutra i prilika za novo i bolje ja. Unatoč tome što možemo takav stav imati realno svaki dan, ovakav jedan „prijelaz“ pomaže nam jer dijelimo stavove s još milijunima ljudi na svijetu. Takva pomoć istomišljenika tjera i nas da ne odustajemo pri prvoj prepreci i daje nam jaču motivaciju nego što ju sami nalazimo.

Ukoliko je jedna od vaših novogodišnjih odluka krenuti na Krav Maga treninge, ili možda biti redovitiji, trenirati revnije, češće i upornije – upravo takvi stavovi bit će lakše ostvareni uz zajednicu u kojoj ćete se naći. Naša velika Krav Maga obitelj dijeli jednake stavove i motivacije - kroz cijelu godinu, a ne samo na prekretnici Stare i Nove, pruža stalnu podršku u ostvarenju vaših odluka.

Upravo zato odlično je uzeti stvari u svoje ruke, ciljeve postaviti realno, biti ustrajan i snažan u ostvarenju svog nauma. Sve je to još lakše uz zajednički početak i podršku mnogih polaznika na našim treninzima koji dijele isti takav cilj. Kad proljeće kuca na vrata i grije nas za ljeto, onda i taj period možemo iskoristiti za nove odluke (manje kalorija, manji trbuščić, više mišićne mase, bolja tehnička ispravnost...). 

Najteže je krenuti i nadvladati hrpu isprika koje se pred vas postavljaju kao zid. Uz pravu ekipu i pomoć instruktora, jednom kad odaberete svoj program i napravite prvi korak, svaki sljedeći korak bit će lakši. Zaključno: možete donositi takve odluke svaki dan. Ali nemojte propustiti dan kada je sve lakše jer svi zajedno postajemo podrška jedni drugima.

Irena Hranjec, instruktorica Krav Maga Hrvatska

Pročitaj i:

Benefiti u svakodnevici

Mentalne barijere