European week of sport Datum objave: 03.09.2016

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. U 2016. održat će se po drugi put. Nastavljajući se na uspjeh prvog Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, u tom tjednu, ali i cijele godine.

KADA?

Europski tjedan sporta 2016. u Republici Hrvatskoj obilježit će se od 10. do 17. rujna 2016. godine. U Zagrebu započinje utrkom građana u 10:30 sa startom na Europskom trgu i s ciljem na Trgu dr. Franje Tuđmana. Očekivani je dolazak građana na cilj oko 11:15h. Program i prezentacije borilačkih vještina, sportova i ostalih aktivnosti održat će se od 11:00 do 20:00h na Trgu dr. Franje Tuđmana.

ZAŠTO?

Sport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti sviju. Međutim, razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji ili čak opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti negativno utječe na društvo i zdravlje ljudi, a uzrokuje i gospodarske troškove. Sport nam je dobro sredstvo preko kojeg možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe.

KAKO?

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije. Organiziran je oko središnjih tema: obrazovanje, radno mjesto, otvoreni prostor, sportski klubovi i fitness centri. Za svako od navedenih okruženja organizirat će se brojne inicijative i aktivnosti na različitim razinama (na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini).

CILJ?

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Trebao bi okupiti pojedince, tijela javne vlasti, sportski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

SUDJELUJTE!

Europski tjedan sporta namijenjen je Vama!
Ne propustite mogućnost sudjelovanja u drugom izdanju Europskog tjedna sporta! Očekuju vas mnogobrojne aktivnosti u cijeloj Europi. Za više informacija posjetite i internetsku stranicu! #BeActive!