Početna Dodaci prehrani Peak BCAA TST

Peak BCAA TST

Šifra: PP103-1

269,00 kn

Odaberi i dodaj u košaricu
Proizvod trenutno nije dostupan, pošaljite upit

BCAA su esencijalne aminokiseline koje stimuliraju rast mišića. Blokiraju signale iscrpljenosti te na taj način smanjuju fizičku i psihičku iscrpljenost što je velika prednost posebno u borilačkim sportovima. 

Pojačavaju izlučivanje inzulina te su korisne kod nisko-ugljikohidratnih dijeta jer spriječavaju iskorištavanje mišićne mase za dobivanje energije. Istraživanja su pokazala da „mobiliziraju“ masnoće iz bokova, trbuha i stražnjice.

BCAA ( L-leucin, L-isoleucin i L-valin) posebno L-leucin, stimuliraju mišićnu proteinsku sintezu ili rast mišića jače od bilo koje druge aminokiseline. Korisne su kod nisko-ugljikohidratne prehrane jer sprječavaju klasično iskorištavanje mišićne mase za dobivanje energije. Osoba koja koristi BCAA se ne osjeća gladno ili iscrpljeno jer se razina šećera u krvi puno ne smanjuje. Inzulinsko djelovanje ugljikohidrata se poveća kada dodamo L-leucin a na taj način se poboljšava i prijenos kreatina, glukoze te ostalih aminokiselina u stanice.

Zbog njihovog izvanredno važnog djelovanja na izdržljivost organizma priroda je omogućila da BCAA „guraju“ i ostale aminokiseline, te druge supstance u izvanstanični mišićni prostor. BCAA su jedine aminokiseline, koje idu direktno iz tankog crijeva u krv i onda iz krvi u izvanstanični mišićni prostor- gdje je njihovo djelovanje na mišiće najveće.

Sve ostale aminokiseline trebaju najprije proći kroz jetru, gdje se mogu transportirati u krv ili sintetizirati u raznolike supstance koje su tijelu potrebne. Ako konzumirate 10 grama BCAA možete biti sigurni da će se tih 10 grama u sljedeća dva sata transportirati u izvanstanični mišićni prostor.

Da bi se mišićna proteinska sinteza, koja u isto vrijeme znači i najveći rast (povećava volumen) mišićnih stanica, povećala najbrže i u najvećoj mogučoj mjeri koristimo BCAA s TST tehnologijom proizvodnje što znači da su prethodno rastopljene u jabučnoj kiselini i onda ponovo rekristalizirane. Na taj način se omogućuje potpuna topljivost te su već deset minuta nakon konzumacije u izvanstanićnom mišićnom prostoru gdje obavljaju svoju funkciju mišićnog rasta. Ako još k tome dodamo 25-40 grama visoko glikemijskih ugljikohidrata anabolna funkcija se dodatno pojačava. Ovakva kombinacija može se konzumirati više puta dnevno, ali je unos prije, između i poslije treninga najvažniji.

Savjet: Osobe koje u prehrani imaju puno bjelančevina taj dodatni efekt neće osjetiti u punoj mjeri jer u krvi uvijek ima dovoljno aminokiselina. Višak neesencijalnih (nevažnih) aminokiselina znači nepotreban „balast“ i zato je preporučljivo da se unos bjelančevina smanji zbog dodavanja BCAA/EAK. Efekt mišićnog rasta će biti zato puno bolji.

Upute za upotrebu: 

Jednu punu veliku jušnu žlicu ili 13 grama praha otopimo u 500 ml vode te pijemo prije, između i poslije treninga na koliko je moguće prazan želudac. Osobama sa manje od 70 kg je dovoljna doza od 10 grama.

Količina jednog obroka: 13 grama