Treninzi za djecu i tinejdžere provode se prema međunarodno priznatom programu Kids & Teens organizacije Krav Maga Global. Treninzi su prilagođen za djecu od 5 do 15 godina, a provode se u manjim grupama do 15 djece. Uz stručno vodstvo gradi se djetetov motorički razvoj i kondicijska sprema primjerena dobi polaznika. Djeca kroz igru i trening razvijaju funkcionalne sposobnosti, stječu samopouzdanje, usvajaju zdrave životne navike te savladavaju tehnike samoobrane za slučaj neugodnih sitacija, odnosno napada.
Treninzi za djecu podijeljeni su u dva programa prema dobi djeteta: Krav Maga Kids za klince uzrasta 5 - 10 godina i Krav Maga Teens za tinejdžere 11 - 15 godina. 

KM kondicijski benefiti
Infogram

Zašto treninzi za djecu i teenagere? 

Treninzi samoobrane pogoduju pravilnom tjelesnom razvoju djeteta, pomažu pri regulaciji tjelesnih masnoća, jačaju kosti i mišiće, umanjuju rizik pojave dijabetesa ili prekomjerene težine kod djece. Ona djeca koja su tjelesno aktivna imaju manje problema s nesanicom i bolje se nose sa svakodnevnim tjelesnim i emocionalnim izazovima. Tipičan trening samoobrane za djecu omogućuje razvoj u sveukupnom pogledu života - bilo da se radi o vježbanju koncentracije za učenje u školi, o stjecanju navika pomaganja bližnjima, poštivanje starijih i discipline ili o motoričkom razvoju i kondicijskoj spremi primjerenoj za njihovu dob. 

Dijete će razviti izdržljivost, snagu i fleksibilnost u vrlo kratkom vremenu, naučiti obraniti sebe i druge od učestalih napada, a pritom će se i zabaviti uz raznovrsne igre i odličnu ekipu.

Zajednička odlika treninga za djecu i tinejdžere je specifičan pristup razvoju djeteta primjeren dobi, spolu i različitim mogućnostima djece. Uz stručno vodstvo licenciranih instruktora djeca uče tehnike samoobrane u odnosu na razne stresne situacije te napade u školi, na ulici, od vršnjaka ili puno jačih napadača. Treninzi razvijaju svijest o važnosti pravovremene reakcije i samopouzdanja da se bez straha obrane i zatraže pomoć. 

kids pROGRAM (5-10 GODINA    teens pROGRAM (11-15 GODINA)

 

 

Kids Krav Maga  (5 - 10 god)

Specifičnost Kids grupe je učenje tehnika kroz igru i zabavu. Cilj treninga je prije svega izgraditi osjećaj za timski rad i zdrave životne navike, poboljšati samopouzdanje u ključnim godinama za razvoj djece te kroz igru i bez opterećenja naučiti tehnike samoobrane. Djeca se uče nositi s konfliktnim situacijama već od vrtića pa do nižih razreda osnovne škole. Treninzi uključuju osobito važne tehnike rane socijalizacije kako bi i ususret školi i novom okružju samopouzdano krenuli kroz život.

Teens Krav Maga  (11 - 15 god)

Raznovrsni i intenzivni Teens treninzi primjereni mogućnostima djeteta rješenje su za višak energije i životnu dinamičnost specifičnu za tinejdžersku dob. Izgrađivanjem timskog okruženja, učenjem tehnika i zabavom kroz taktičke igre djeci je osigurana pozitivna atmosfera i ekipa. Osim tehnika samoobrane praktičnih za zaštitu sebe ili drugih, teensi će razviti fleksibilnost, kondiciju, motoriku tijela te uz razne vježbe poboljšati i koncentraciju koja ima bitnu ulogu u razvoju i školovanju.